Vašington negoduje: Zbog neprestanog bombardovanja, teroristi ne mogu da dođu do daha (VIDEO)

ruski-ratni

Foto: sputniknews

Ruski avioni danas su nastavili žestoko bombardovanje uporišta “Islamske države” u Siriji. Pentagon poziva Rusiju da gađa samo položaje ISIS-a, a ne sirijske pobunjenike. Najavljeni novi i još žešći udari. Za 24 sata 18 vazdušnih napada!

Gađano je i uporište ISIS-a u provinciji Raka gde je ubijeno najmanje 12 džihadista.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski avioni gađali Raku, koja se smatrasedištem Islamske države.Pogođen je skriveni komandni centar islamista.

[adsenseyu1]

Od kada je počela Putinova borba sa džihadistima, Zapad, odnosno Amerika, optužuje Rusiju da umesto pripadnika Islamske države napada pobunjenike koji se bore protiv režima predsednika Bašara al Asada.

Moskva je to demantovala, a Putin juče objavio da je reč o “informativnom ratu”, jer su pojedini mediji naveli da jeRusija bombardovala civile, i pre nego što su njihovi avioni uzleteli.

Kako je danas najavljeno, udari ruskih vazdušnih snaga biće intenzivirani i trajaće tri do četiri meseca, izjavio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov.

Ilustracija

Rusija je akciju u Siriji shvatila veoma ozbiljno i tamo su poslali „suhoje 34″, svoje najsavremenije jurišne avione. Takođe, štite ih „suhoji 30″, „suhoji 24″ i „suhoji 25″.

Ruski suhoji obavili su osam letova, gađajući pet ciljeva Islamske države, rekao je juče portparol Ministarstva Igor Konašenkov, preneo je AFP, izveštavanje državne agencije RIA novosti.

Konašenkov je rekao da se 12 objekata Islamske države našlo na meti napada.

Konašenkov je rekao da su ruski avioni gađali položaje džihadista u provincijama Hama, Idleb i Alepo.

[adsenseyu1]

Napadi su bili izuzetno snažni i precizni.

Ratni avioni noćas su bombardovali i Karjaten, grad koji je pod kontrolom Islamske države, a nalazi se 130 kilometara severoistočno od Damaska.

Islamisti su kontrolu nad Karjatenom preuzeli u avgustu, prenosi agencija Rojters.

Aerodrom u Latakiji obezbeđuje veliki broj tenkova i pešadije.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i Keri dogovorili su se da ministarstva odbrane dve zemlje budu na vezi, kako bi se izbegli konflikti na nebu Sirije.

https://youtu.be/YDTr3BnQ8IM