UŽAS U POLICIJSKOJ STANICI: Maloletna devojčica otišla u taoalet, a onda se RAZNELA BOMBOM

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Sedmogodišnja devojčica mirno je ušetala u policijsku stanicu u Damasku i pitala da li može da koristi njihov toalet. Nekoliko sekundi kasnije je eskplodirala kao bomba, jer je neko daljinski aktivirao eksploziv na njenom telu, javili su sirijski mediji.

Kako prenosi dnevni list “Al Vatan”, lojalan vladi, u eksploziji u prometnoj četvrti Midan ranjena su tri policajca, prenosi britanski “Dejli mejl”.

[adsenseyu4]

Video snimljen na mestu nemilog događaja u centru Damaska prikazuje policijsku zgradu koja je delimično pretvorena u ruševinu i zamućeni snimak detetovih posmrtnih ostataka.

Iako pobunjenici granatiraju i raketiraju prestonicu, eksplozije u samom gradu su retke.

Sirijska novinska agencija SANA ranije je javila da je bilo izveštaja o “eksploziji izazvanoj terorističkim napadom u policijskoj stanici u Midanu, u Damasku”, a Sirijska opservatorija za ljudska prava potvrdila je izveštaje o eksploziji, ali nije mogla sa sigurnošću da tvrdi šta ju je izazvalo.

Direktor organizacije Rami Abdel Rahman izjavio je za AFP da je u eksploziji poginula “jedna žena”, ali da nije jasno da li je reč o bombašu-samoubici, ili nekome ko se tu nalazio u trenutku eksplozije.

Užasan samoubilački napad devojčice dogodio se u trenutku kada deca zarobljena u Alepu živa gore u nasilnim sukobima, pošto snage predsednika Bašara al Asad stežu obruč oko grada.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Maja Anastasijević,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]