UŽAS: Hrvatski biskup tvrdi da se od dece prave parfemi

deca

Foto: printscreen/youtube

Hrvatski biskup Juraj Jezerinac šokirao je javnost svojom morbidnom izjavom da se od “dece s abortusa prave najskuplji parfemi”.

Biskup je to rekao juče tokom obeležavanja dana vojne kapelanije, gde je predvodio misu.

Tokom mise je komentarisao skandale u vezi sa pedofilijom u Crkvi, a osvrnuo se i na one žene koje se odluče na abortus.

“Danas je žestok udar samo na Crkvu, Katoličku crkvu, samo na Crkvu, na druge ne. A zanimljivo, spominju se uglavnom slučajevi, da ne govorim o čemu je reč, što se događalo pre 50-60-70 godina. Sad ti to dokaži. Danas svakodnevno ubijaju decu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo kao da dete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te dece? Ako niste znali, najskuplji parfemi”, rekao je on tokom mise.

POGLEDAJTE OVAJ BLAM! Jelena Karleuša se izučava na FAKULTETU! (FOTO)

Nakon ove izjave mnogi su počeli da se pitaju ko je biskup koji potpuno relativizuje pedofiliju u Katoličkoj crkvi te temu prebacuje na “najskuplje parfeme koji se prave od pobačene dece”?

Jezerinac je rođen 23. aprila 1939. godine u Jezeranama. Pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na zagrebačkoj Šalati, a onda je studije teologije završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Postao je sveštenik 1966. u Zagrebu, a 1980. je emigrirao u Kanadu i tamo proveo 10 godina. Tada se vratio u Hrvatsku, u kojoj je bio i tokom rata.

(Dnevne.rs/B92/Izvor: Index.hr)