“USTAŠKE PESME IM NE SMETAJU, a problem je PUKNI ZORO” Bura u Podgorici i dalje traje: Crnogorska vlada tvrdi da je napad izmišljen

Crna Gora

Foto: Printscreen

Više državno tužilaštvo u Podgorici proverava navode iznete u tekstu koji je objavljen u medijima o navodnom incidentu u OŠ “Dragiša Ivanović” u Podgorici kada su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti.

“Više državno tužilaštvo u Podgorici povodom teksta objavljenog na portalu IN4S 28. juna pod naslovom ‘Skandalozno: Hrvatski pir u OŠ ‘Dragiša Ivanović’ – mrš’, Srbi, napolje’ preduzima sve mere i radnje u cilju provere navoda iznetih u tekstu”, saopšteno je.

Posle utvrđivanja svih relevantnih činjenica, kako su kazali, tužilaštvo će preduzeti sve mere i radnje propisane zakonom.

Crnogrska vlada, međutim, osudila je, kako tvrdi, lažne medijske natpise koji imaju za cilj širenje mržnje i netrpeljivosti, izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u jednoj podgoričkoj školi, te pozvala tužilaštvo da odlučno reaguje.

Lažnu informaciju je, kako se navodi, objavio podgorički portal IN4S, kao “osmišljenu propagandu usmerenu protiv Crne Gore i svih njenih građana”.

DOBRIVOJU JE KONSTANTOVANA LEUKEMIJA PRE 4 GODINE: Onda se jednog aprilskog dana pojavila Sofia i desila se magija

Reagovalo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštenjem da, prema informacijama dobijenim iz škole, nikakvog incidenta te vrste nije bilo.

Tu se priča ne završava jer se posle ovakvih osuda javila majka jednog od učenika i potvrdila da je incidenta bilo.

Majka učenika D.Đ, Tanja Đ, kazala je da je sve što je portal objavio o incidentu na nacionalnoj osnovi i nasilju nad učenicima srpske nacionalnosti – tačno.

“Incident se dogodio i trajalo je veoma dugo, bez intervencije članova škole. I sve što se odnosi na mog sina je tačno. Uz dodatak da je učenica K.P., koja je vinovnik incidenta, nosila majicu sa oznakom „HOS – Za dom spremni“. Takođe, sporni letak, kojim se poziva na progon Srba, može da se veštači, jer nije ga moj sin crtao, niti ja. Ukoliko je druge roditelje strah da govore o ovome – mene nije, jer je sve tačno i prevršilo je svaku meru. Takođe, učenica K.P. je na dodeli svedočanstava pevala ustašku pesmu „Čavoglava“. Tako da nije prvi put da se pojavljuju neprijatnosti te vrste. Tačno je i da je bilo noža u školi. S obzirom da sam završila psihijatriju i socijalnu psihijatriju stvari se mogu dokazati i na drugi način. Iskaz uprave škole je više nego žalostan i vidi se da je lažan. Takođe, učenica K.P. je pretila na francuskom i informatici. Dežurni nastavnik je bio Milisav Banović, a povodom toga imam sa njima iskustvo od ranije. Da li će drugi roditelji da se jave neka odluče sami. Ja hoću“, navodi se u reagovanju Tanje Đukić.

Ona je navela da to nije jedino sporno pitanje u školi.

OBRT U PRIČI KOJA JE OBIŠLA CEO SVET: Svi su videli čoveka-mumiju koga je medved držao u jazbini mesec dana, a sada se saznalo ŠTA SE ZAISTA DOGODILO! (UZNEMIRUJUĆE 18+)

“Kada deca, po svom izboru, pevaju pesme, nastavnici Meliti Strugar se ne dopadaju „Pukni zoro“ i „Kraljica“ koju peva hor Dečanskih monaha. Priznajem da nisam intervenisala tim povodom, kao što sam za maternji jezik lično išla kod direktora, kazala je majka.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/.in4s.net)