USRED PANDEMIJE: Milo Đukanović hoće da rešava problem Kosova?

Crna Gora

Foto: AP Photo / Boris Grdanosk

Đukanović je na Tviteru objavio da je razgovarao sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom o pregovorima Beograda i Prištine.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović našao je vremena usred pandemije da se bavi unutrašnjim pitanjima Srbije.

– Sadržajan razgovor sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu – napisao je Đukanović na Tviteru.

Predsednik Crne Gore je dodao da je rešavanje otvorenih pitanja i puna integracija u EU ključ stabilnosti i razvoja celog regiona i od izuzetnog značaja za EU.

– Crna Gora nastavlja da bude konstruktivan faktor i pružiće podršku dijalogu i punoj misiji Lajčaka – istakao je Đukanović.

Ono što bode oči jeste činjenica da je Đukanović pored silnih problema zbog korona virusa našao prostora da se bavi unutrašnjim pitanjima Srbije.

Nije, recimo i to, mesecima unazad nijedno slovo na Tviteru posvetio rešavanju spora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, zbog čega je do uvođenja vanrednog stanja skoro svako veče stotine hiljada građano šetalo svim gradovima boreći se protiv otimanja svetinja.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com)