UPOZORENJE SLOMLJENE MAJKE: “Ćerka mi je umrla zbog stvari koje KORISTE MNOGE ŽENE!”

tuga

Foto: Facebook/Dawn Tilton Massabni

Slomljena majka kojoj je vlastita ćerka umrla na rukama, želi da podigne svest o sindromu toksičnoga šoka, stanju zbog kojeg je izgubila svoju Medi samo tri dana nakon njenog 19. rođendana.

Daun Masabni (56) iz Nju Džerzija u SAD-u ispričala je kako je za smrt njene ćerke kriv tampon, koji je uzrokovao kobni toksični šok.

– Menjala je tampone redovno, znam da je imala menstruaciju, ali sve je radila kako treba – rekla je Masabni.

Ispričala je kako se njena ćerka, koja je bila izvrsna studentkinja modnoga dizajna, vratila kući na prolećne praznike.

DRUGA ŽRTVA PORODIČNE DRAME U BOGATIĆU: Preminula baka koju je unuk brutalno davio i tukao

– Posetile smo njenog brata Džordža, a na njen rođendan, 27. marta, izašli smo na ručak kao svake godine. Medi se osećala dobro napolju, a onda joj je pri povratku kući pozlilo – rekla je neutešna majka.

– Kod kuće je Medi dobila proliv, temperaturu i počela je da povraća. Obe smo verovale da je u pitanju viroza, ništa drugačija od one koju svi pokupimo – dodala je Daun, koja je svoju ćerku pazila tokom noći, ali se njeno stanje samo pogoršavalo.

Devojci je bilo sve teže, a 29. marta majka ju je zatekla u kritičnom stanju.

– Jedva se pomicala. Podigla sam je iz kreveta, ali mogla je da načini tek nekoliko koraka. Kretala se kao robot i teško je funkcionisala. Nekoliko minuta posle, moja ćerka se onesvestila. Umirala je. Sindrom toksičnoga šoka razara telo za samo nekoliko dana i to se dogodilo Medi – ispričala je Daun.

Odmah je pozvala hitnu pomoć i devojka je bez svesti prebačena u bolnicu.

– Držala sam je u rukama i preklinjala je da me ne ostavlja i da je volim. Umrla je onde, na mojim rukama. Bilo je užasno – prisetila se majka najgoreg događaja u svom životu.

Medi je odmah smeštena na intenzivnu negu, gde je otkriveno da su joj svi organi otkazali.

– Odlučila sam da je isključe s aparata 30. marta. To je bilo jedino što ju je održavalo na životu. Lekari su se borili da je spase, ali se njeno stanje nije popravljalo. To nije bilo fer. Bila je to moja najteža odluka u životu – rekla je Daun.

Istraga devojčine smrti pokazala je da je Medi tada nosila tampon, zbog kojeg je pala u toksični šok.

Ovaj sindrom obično nastaje nakon infekcije stafilokokom ili streptokokom. Ove bakterije inače žive normalno na ljudskoj koži, nosu i ustima, ali ako prodru dublje u telo, mogu ispustiti toksine koji oštećuju tkivo i uzrokuju prestanak rada organa.

Nošenje tampona duže od preporučenog povećava rizik od toksičnoga šoka.

Daun i Džordž su pokrenuli kampanju kojom podižu svest o opasnostima korišćenja tampona za vreme menstruacije

       

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: The Sun)