UPOZORENJE NEMAČKOJ: Naučite lekcije iz prošlosti, odustanite i od same pomisli na sukob sa Rusijom!

Nemačka

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Nemački list „Junge velt“ pozvao je oružane snage Nemačke da odustanu i od same pomisli na sukob sa Rusijom i mogućem oživljavanju „Operacije Barbarosa“ koja je razvijena za napad na Sovjetski Savez 1941. godine.

Autor članka navodi da „nemačka vojska ne predstavlja nasleđe Hladnog rata“, ali, opremljena tenkovima i drugom oklopnom tehnikom i podmornicama, nije predviđena za „humanitarne intervencije“.

„Poslednji takav slučaj (upotrebe oružja), ’Operacija Barbarosa‘, okončan je 1945. godine bezuslovnom kapitulacijom“, podseća novinar.

MIROSLAV LAZANSKI: Ovo je dokaz da je NATO 1999. godine…

Autor napominje da, kada je u pitanju Rusija, Bundesver mora „da nauči lekciju iz prošlosti“. U tekstu se takođe naglašava da će se eventualni „pohod NATO-a na Rusiju preokrenuti u propast“.

„Ono se i naziva Ministarstvo odbrane, a ne Ministarstvo rata… Nakon dva neuspela pokušaja da se potčini Rusija (1812. i 1941), malo šta ukazuje na uspeh mogućeg trećeg pokušaja“, zaključuje se u članku.

Nemačka

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Ranije je švedski list „slovenska dagbladet“ objavio članak u kome se navodi da bi invazija nekoliko zemalja, između ostalog i na Rusiju, mogla da se pretvori u noćnu moru za svakog osvajača. Potencijalni okupator treba da bude spreman na tešku klimu i geografske karakteristike zemlje, a sami Rusi imaju bogato iskustvo u vođenju ratova.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbin.info)