UPOZORENJE IZ RUSIJE SRBIMA: “Amerika, EU i NATO raspiruju vojni sukob na Balkanu!”

Rusija

Foto: Facebook/Росси́я – Российская Федерация – Russia

SAD, NATO i Evropska unija svojom vojnom podrškom direktno podstiču krajnje agresivne planove Albanaca, pojačavaju napetost na Balkanu i stvaraju opasnost od raspirivanja novog sukoba, izjavio je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

Ruski poslanik je ovo izjavio povodom predloga albanskog ministra odbrane da se izgradi vojno-mornarička baza NATO-a na albanskoj obali Jadranskog mora.

Železnjak je naglasio da nema sumnje da je ovaj albanski predlog, uz platformu o formiranju Oružanih snaga Kosova, kao i prethodnu izjavu albanskog premijera Edija Rame o neophodnosti ujedinjenja Albanije s Kosovom, predstavlja sastavni deo plana o stvaranju takozvane „Velike Albanije“ koji kontroliše Vašington.

NAJVEĆA TAJNA SFRJ: Lekar koji je skinuo Tita sa aparata otkriva poslednje dane života maršala

Podsećajući na tragične lekcije istorije, Železnjak je naglasio da vojna i političko-diplomatska podrška, koju danas pružaju SAD, NATO i Evropska unija takozvanom „velikoalbanskom projektu“ duž ivice evropskih granica, ima mnogo zajedničkog sa situacijom u Evropi uoči Drugog svetskog rata, kada je Velika Britanija, vodeći politiku smirivanja nacističke Nemačke, praktično podstakla Hitlera na rat.

rusija-eu

Foto iilustracija: pixabay

Poslanik je naglasio da u uslovima u kojima su SAD i njihovi saveznici iz NATO-a, mimo svih međunarodnih zakona, raketne napade pretvorili u opasnu međunarodnu praksu, Srbija, koja je u punoj meri iskusila ove metode, ne može uspešno da brani Kosovo i ostale svoje nacionalne interese, s obzirom da nema moćan vojni potencijal.

„Kvalitativno jačanje nivoa vojno-tehničke saradnje Srbije s Rusijom i sa zemljama ODKB-a predstavlja pouzdanu bazu za stvaranje odbrambenog potencijala Srbije, koji će moći pouzdano da zaštiti teritorijalnu celovitost zemlje i da zaštiti srpski narod u regionu“, naglasio je Železnjak.

(Dnevne.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)