UNUKA JOSIPA BROZA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mom dedi Titu niko nije ni do kolena! (FOTO)

umuka

Foto: Foto: Facebook/Saša Broz

Unuka bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita Aleksandra Saša Broz izjavila je da njenom dedi mnogi “danas nisu ni do kolena”.

Kako kaže, poslednje nasrtaje na “lik i delo” doživotnog predsednika bivše SFRJ, čije će ime uskoro biti skinuto sa trgova u Zagrebu i Karlovcu, ne doživljava previše emotivno i ukazuje na to da nisu baš svi protiv Tita.

– Verujte mi da bi deka sam skinuo svoju ploču sa trga kada bi video Hrvatsku danas – navodi pozorišna rediteljka u intervjuu za Večernje novosti.

NEŠTO SE SPREMA: Albanija šalje vojsku na Kosovo (INFO)

– Kao da je on kriv za sve što se događa u zemlji koja je ušla u Evropu, ali je sve dalje od Evrope. Kao da se svim silama trudimo, sedamdeset i koju godinu posle velikog rata da se svrstamo u poražene iako su hrvatski antifašisti zajedno sa onima u Srbiji, Sloveniji, BiH dali veliki doprinos da fašizam i nacizam budu pobeđeni – dodaje ona.

Ona navodi da postoji generalno negativan stav o Titu, ali da se njenim dedom manipuliše redovno pred svake izbore.

– Desnica urla da je bio diktator i ubica, levica u Hrvatskoj ćuti, kao što ćuti oko svega, sabijena u mišju rupu, a ono malo starih antifašista koji su stasali uz Tita ionako niko ne sluša – navodi Aleksandra Broz.

Ipak, ona navodi da sve to ne doživljava emotivno.

– Bila bih luda da ljude koji su u strahu od čoveka mrtvog trideset i sedam godina shvatam ozbiljno. Volela bih da kažem da je to vrlo loš vic.

  Užasno mi je drago da postoji velika masa ljudi koji još uvek govore sa poštovanjem o Titu.

Vreme je da otvorimo oči: Bolna slika Jovana Memedovića koju Srbija odbija da vidi (FOTO)

Prezime Broz zvuči opterećujuće i obavezujuće, ali je i najlepše na svetu.

Kada se povede razgovor o Titu, citiram Dostojevskog – sve će proći, samo će istina ostati – navodi ona za Novosti.

   

(Dnevne.rs, Novosti.rs)