UMRO KIT FLINT (49): Pevač grupe Prodidži pronađen u svom stanu u Engleskoj

tragedija

Foto: printscreen/instagram

Pevač grupe Prodidži Kit Flint preminuo je u 49. godini. Pevač je pronađen mrtav u svom stanu u Engleskoj.

Policija se još nalazi u njegovoj kući i ispituje se uzrok smrti, ali njegovu smrt policija ne tretira kao sumnjivu.

“Primili smo poziv oko osam sati i kada smo stigli mogli smo da konstatujemo samo smrt 49-godišnjeg muškarca. Njegova smrt se ne tretira kao sumnjiva”, prenosi Miror izjavu policije.

Na zvaničnoj stani grupe napisano je da je pevač izvršio samoubistvo u svom domu za vikend.

“Ne možemo da verujemo u ovo što pišemo, ali je naš brat oduzeo sebi život za vikend”

Kit je bio pevač benda Prodidži, jednog od najvećih engleskih bendova. Kasnih ’80-ih upoznao je di-džeja Lijama Hauleta i upitao ga da li može da uradi neke mikseve za njega. Jedne noći, kada su se Kit i Liroj Tornhil vraćali sa rejva, okrenuli su Lijamovu kasetu na B stranu kako bi čuli neke od njegovih sopstvenih stvari; bili su potpuno oduševljeni. Rešili su da ga pitaju da li želi da pušta muziku dok njih dvojca igraju na sceni. Lijam je pristao — i tako je rođen Prodidži.

LILE SU MU SUZE DOK SU GA ISKLJUČIVALI SA APARATA: Udovica muzičara koji je poginuo sa Šabanom otkrila detalje od kojih se LEDI KRV!

Flinta je bio prepoznatljiv po upadljivosti, pank odeći, šminki i frizuri sa dve čirokane, često različite boje. Njegov stil pevanja podsećao je na pank pevanje slično grupi Sex Pistols. Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom “prvom velikom nastupu” upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodidži je na svom Tviteru pružio podršku Srbiji.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)