ULIČNI REČNIK PREDSEDNICE HRVATSKE: “Nemojmo skidati gaće pred Srbima – Ne treba skidati USTAŠKU PLOČU u Jasenovcu”

predsednica

FOTO: REUTERS

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostujući u emisiji Direktno na RTL izjavila je da hrvatska Vlada nije trebalo da zatraži uklanjanje ustaške ploče u Jasenovcu, i da je puno je bitnija tema nasilje nad ženama i vršnjačko nasilje?! Kolinda je istakla da je Srbija ta koja potencira ustaštvo u Hrvatskoj i poručila: „Nemojmo skidati gaće ni pred kime“

– Mislim da Vlada nije trebalo da zatraži uklanjanje ustaške ploče u Jasenovcu, puno je bitnija tema nasilje nad ženama i vršnjačko nasilje. Sve to spada u govor mržnje, nemojmo biti selektivni i nemojmo se fokusirati na nekakvu puzajuću fašizaciju – poručila je Kolinda Grabar Kitarović govoreći o skandalima koji potresaju Hrvatsku.

To je ploča koja nije usmerena na ono što se u Jasenovcu događalo u Drugom svetskom ratu, rekla je predsednica Hrvatske, to je ploča koje ja podignuta za 11 mladića. Poruka nije nikakva fašizacija, nego pijetet prema tih 11 mladića.

 

[adsenseyu4]

Kitarović je optužila Srbiju da je ona ta koja potencira puzajuće ustaštvo u Hrvatskoj.

– Ja ga ne vidim, ja vidim pojedine incidente – nervozno se branila Kolinda i dodala:

– Nemojmo skidati gaće ni pred kime. Moram biti prizemna u ovom slučaju. Mislim da smo dovoljno zreli kao demokratija da bismo stvari sagledali onako kakve one jesu. Puno godina smo izgubili jer smo pričali o ideološkim pitanjima, a nismo o životnim pitanjima i zato mladi odlaze. Mladima je dosta razgovora o ustašama i partizanima – zaključila je Kolinda.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Index.hr)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

1 Comment on "ULIČNI REČNIK PREDSEDNICE HRVATSKE: “Nemojmo skidati gaće pred Srbima – Ne treba skidati USTAŠKU PLOČU u Jasenovcu”"

  1. skinula bi ti gace samo da neko od srba hoce

Comments are closed.