UBIJEN RUSKI PUKOVNIK U SIRIJI : Sirijski pobunjenici napravili jednu od NAJVEĆIH GREŠAKA (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Ruski pukovnik Ruslan Galicki ubijen je u Alepu nakon što su sirijski pobunjenici granatirali deo grada u kom se nalazio, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije

Pukovnik Galicki, koji je u Siriji radio kao specijalni vojni savetnik, biće posthumno odlikovan najvećim vojnim priznanjem, prenose ruske agencije.

[adsenseyu4]

Ubistvo pukovnika Galickog moglo bi da izazove još jači pritisak Rusije na pobunjeničke snage koje se bore protiv sirijske vojske, prenosi “Sirijska opservatorija za ljudska prava”, navodeći da “odmazda nije isključena”.

– Pobunjenici su upravo napravili veliku grešku – rekao je Rami Hasan iz Sirijske opservatorije sa sedištem u Londonu.

Istovremeno, sirijska vojska zauzela je sve delove starog grada u Alepu, posle operacije koja je pokrenuta juče, prenosi “Sputnjik”.

Lokalni mediji navode da sirijske oružane snage kontrolišu više od 65 odsto istočnog Alepa, koji je do sada bio uporište pobunjenika.

– Ostaci naoružanih grupa su potpuno potisnuti iz starih delova Alepa. Neprijatelj je poražen i beži prema južnim okruzima, prema preostalim položajima terorista – saopšteno je iz lokalne prosirijske milicije agenciji RIA Novosti.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Agencije)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]