TURSKA IMA MOĆNIJU VOJSKU NEGO ŠTO SE MISLI: Ovo čeka Rusiju ako krene da je uništi! (INFO)

rat

Foto ilustracija: Pixbay /Dnevne.rs

Ne treba biti iznenađen činjenicom da Turska s lakoćom može “skinuti” ruske avione. Ona koristi naprednu tehnologiju; deo je kupljen u SAD, a deo opreme je domaće proizvodnje.
Ako bi se Vladimir Putin odlučio da povede Rusiju u rat sa Turskom ne bi sve išlo tako glatko kao što mnogi misle. Turska ima veoma moćnu armiju, jednu od najboljih u Evropi i predstavljala bi tvrd orah za Rusiju.Pogledajte tursku ratnu opremu u nastavku.

[adsenseyu5]

Turski avion koji je srušio ruski Su-24 bio je F-16 Fighting Falcon. Turska poseduje oko 300 komada višenamenskih lovaca koje proizvodi uz američku licencu. F-16 je i dalje glavni avion u američkom ratnom vazduhoplovstvu.

Izraelci koriste svoj IAI Heron kako bi nadgledali Gazu. Turska ima desetak posebno napravljenih sličnih dronova s jačim motorima te turskom opremom za špijunažu. Turska također koristi tri američka MQ-1 Predator drona.

[adsenseyu1]

 

Kada su ti dronovi opremljeni raketama Hellfire, mogu neutralizovati mete na zemlji koje u tom trenutku nisu ni svesne da su nadgledane. Naručeno je još nekoliko komada.

Američki Black Hawk je pouzdani vojni helikopter koji koristi američka vojska. Turska je nedavno potpisala ugovor po kojem će dobiti 115 specijalno dizajnirana helikoptera.

Turska je nedavno razvila i svoju haubicu Panzer. Doseg joj je tridesetak kilometara. Takođe Ankara je nabavila i američke raketne sisteme – MGM-140 Army Tactical Missile System. Ovaj sistem može raketirati ciljeve na daljini većoj od 150 kilometara.

Turska je ponosno razvila i sada proizvodi tenk Altay koji je ušao u upotrebu ove godine. Altay proizvodi turska kompanija Otokar koju svet zna po proizvodnji autobusa.

Turska poseduje i svoje zemlja-vazduh rakete Mizrak-U. Navođene rakete mogu locirati te uništiti metu na više od osam kilometara.

BMC Kirpi je takođe razvila turska vojna industrija. Turska vojska poseduje 600 komada ovakvih vozila.

Turska je u procesu modernizacije svojih jedinica te će naoružati svoju vojsku s dodatnih pola miliona novih pušaka. Pušku su razvili Turci u zadnjih šest godina kako bi se puška lakše prilagođavala terenu i klimi.

Turski brodovi Ada opremljeni su za borbu protiv svega – od podmornica do aviona. Turska poseduje dva komada te planira izgraditi još desetak.

Turska takođe ima 13 nemačkih podmornica 209. Svaka od njih poseduje 14 torpeda i protivbrodskih raketa.

(Večernji.hr)