TRAŽE SRBE U AUSTRALIJI: Za radnu vizu podnosi se elektronskim putem preko VEVO (INFO)

konkurs

Ako tražite posao u inostranstvu, Australija vam nudi širok spektar najrazličitijih poslova. Ono što vam je potrebno su dobro poznavanje engleskog jezika i radna viza

Da nemaju samo evropske zemlje visok standard pokazuje i primer Australije u kojoj se plate kreću od 3.900 do 4.800 evra. Ako dobro poznajete engleski jezik i imate bar tri godine radnog iskustva na pola puta ste da nađete solidno plaćen posao.

KAKO DO RADNE DOZVOLE? Traže Srbe u Kanadi, evo koja zanimanja su im zanimljiva! (INFO)

Posao medicinske sestre plaćen je oko 3.000 eura, lekara i računovođa 4.500, dok su oni manje kvalifikovani plaćeni oko2.500 eura.

Iako su plate solidne, u Australiji se ne isplati sam iznajmljivati stan. Cene iznajmljivanja stanova su približno iste i kao i cene otplate kredita za kuću, što u proseku iznosi oko 330 eura. Hleb tamo u dinarima košta otprilike 170 dinara, mleko 200, onrok u restoranu 860,a dnevna krat za prevoz 750 otprilike 750 dinara.

Foto: Wikipedia/Jason Tong

Na radnu vizu za Australiji čeka se u proseku oko šest meseci, te je bolje za početak uzeti turističku vizu. Postoje dve vrste viza, jedna se dobija od poslodavca, a druga ej okarakterisana kao “Program migracije opštekvalifikovanih radnika” i važi za one koji nemaju garanciju poslodavca.

Za radnu vizu podnosi se elektronskim putem preko VEVO (Visa Entitement Verification Online) , apodnossioci zahteva moraju imati između 18 i 45 godina i moraju imat položen IELTS test poznavanja engleskog.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)