TAJNA AKCIJA MI-6 NA KiM: Britanci organizovali dva MASAKRA nad Srbima

Albanci

Foto: Tanjug/AP

Britanska obaveštajna služba direktno je organizovala dva teroristička napada na KiM u kojima je ubijeno 26 Srba dok je više desetina ranjeno!

Monstruozni zločini u selu Staro Gracko, gde je 1999. godine likvidirano 14 srpskih žetelaca i u Livadicama kod Podujeva, kad je u eksploziji autobusa “Niš ekspresa” nastradalo 12 Srba, dok je čak 48 ranjeno, nažalost, nisu rasvetljeni, a verovatno nikada i neće. Ipak, srpski obaveštajci imaju više nego dovoljno indicija i podataka da sa pravom ozbiljno sumnjaju da iza svega stoje upravo Britanci.

U oba slučaja cilj je bio isti: zastrašiti preostale Srbe na KiM i naterati ih da se isele, ali i odvratiti one koji eventualno pomišljaju na povratak u pokrajinu.

NEVERICA U LONDONU! VLASTI ETIOPIJE ZAHTEVAJU: Britanija da nam vrati zlato koje nam je ukrala (INFO)

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, koji je kao vojno-politički komentator izveštavao sa Kosova, kaže da nema sumnje da su za zločin u Starom Grackom i napad na autobus “Niš ekspresa” krivi britanski pripadnici Kfora.

– Kad je reč o stradanju Srba u autobusu, saznalo se da je neko iz štaba Kfora tada naredio, mimo procedure, da Šveđani koji su bili zaduženi za kontrolu rute kojom će ići autobus idu obrnutim putem. Takva izmena desila se prvi put. Čim je istraga to pokazala, dvojica Britanaca iz vojnog kontigenta na KiM su brže-bolje prebačena u London. Što se tiče sela Staro Gracko, puna nadležnost je bila u britanskim rukama. Oni su se i prvi našli na mestu zločina – objašnjava Drecun.

Bivši obaveštajac srpske policije Slavko Nikić odlično je upoznat sa situacijom koja se dogodila u Starom Grackom jer je nekada imao kuću u tom selu. On kaže da nema sumnje da je britanska služba debelo umešala prste u ovaj monstruozni zločin.

PAZITE SE AKO KREĆETE NA PUT: Prevaranti pljačkaju turiste po Evropi na ove načine!

– Britanska obaveštajna služba MI-6 ima ubedljivo najjače centre na našem prostoru. Zločin u Starom Grackom strateški su isplanirali Britanci jer je to selo jedino bilo preko Sitnice sa srpskim življem. Zadatak je bio da se etnički očisti taj deo KiM. Britanci su sve osmislili, a operativci, poreklom Albanci, direktno su ga počinili – ističe Nikić.

Stručnjak za bezbednost i međunarodni terorizam Dževad Galijašević potvrđuje da su za britanske službe karakteristična nerasvetljena masovna ubistva:

– Mnogi zločini na Balkanu u režiji britanskih tajnih službi prošli su nekažnjeno. Ovi na KiM su karakteristični po velikom broju žrtava. Britanci su instruktori prvih radikalno islamističkih struktura svugde u svetu, pa i na KiM. To je matrica koju koriste već stotinak godina i u tehnici likvidacija ništa nisu promenili do danas.

ALARMANTNO: Invazija ZMIJA prestravila građane (INFO)

Profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić podvlači da je interes Britanaca odavno usmeren protiv Srba:

– Britanske službe, bilo da je reč o civilnim ili vojnim, na KiM imaju cilj da pomognu Albancima u definitivnom proterivanju Srba. U slučajevima kao što su to bile ove dve operacije, njima su date odrešene ruke da se institucionalno, preko Kfora, očisti teren od srpskog življa bez ikakvih posledica.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Srpski telegraf.rs)