SVIMA ONIMA KOJI NE GASE DUGA SVETLA TOKOM VOŽNJE, SLEDI SUROVA KAZNA: Više im to neće pasti na pamet da urade (VIDEO)

saobracaj

Foto: Dnevne.rs /pixabay

– Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju – napisali su policajci na Weibu

Policija zna da bude jako surova, a primer surovosti kineskih policajaca vidi se na društvenoj mreži Weibo koja je preplavljena fotografijama ljudi koji sede ispred automobila s upaljenim farovima koji su im upereni direktno u oči.

Ovako kineska policija kažnjava vozače koji zaboravljaju da ugase duga svetla, da bi shvatilii kako izgleda kad se ide njima u susret.

[adsenseyu4]

Oni koje policija uhvati u vožnji s dugim svetlima, moraju da sednu i gledaju u farove jedan minut, a moraju i da plate novčanu kaznu od oko 40 evra. Saobraćajna policija u gradu Šenžen objavila je fotografije na svom službenom profilu.

– Večeras sprovodimo kazne s dugim svetlima. Sad i sami možete iskusiti koliko duga svetla mogu biti štetna i koliko problema uzrokuju – napisali su na Weibu.

Objava je prikupila gotovo 100.000 lajkova i isto toliko puta je podeljena.

– Oči su mi bile zaslepljene. Nikad više neću doći u Šenžen –rekao je jedan od vozača nakon što je kažnjen na ovaj način.

Za samo dva sata policija je na sto lokacija u gradu uhvatila 900 vozača u prekršaju. Policija upozorava da je ova navika pre svega opasna jer zaslepljuje vozače što može dovesti do saobraćajnih nesreća.

[adsenseyu5]

“Kazna svetlima” nije obavezna, već služi edukaciji vozača.

Snimak neobičnog kažnjavanja pogledajte ovde:

(Dnevne.rs /Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]