SVETSKI SKANDAL: Ona je imala aferu sa PREDSEDNIKOM SAD, pokušala da izvrši samoubistvo, a evo kako danas izgleda

Foto: Printscreen/tviter

Foto: Printscreen/tviter

Godine 1995. završila je studije psihologije na koledžu Luis i Klark. Od 1995. do 1996. godine radila je u Beloj kući i u Pentagonu kao stažista, a zatim u oblasti internet trgovine. Imala je svega 20-ak godina kada je upoznala Bila Klintona. Kratkotrajna afera, kao i oralni seks napravili su joj od života pravi pakao.

Javnost možda ne bi ni saznala za ovaj događaj da nije njene koleginice Linde. Naime, Linda je njena bivša koleginica s kojom je radila dve godine i kojoj se jedino poverila o aferi s Bilom. Ipak, Linda je tajno snimala sve razgovore s Monikom i njenu tajnu saopštila agentima FBI. Pozvala ju je na ručak i uvela je u zamku, jer su joj s leđa prišli agenti koji su je odveli u hotelski sobu punu tužilaca. Rekli su joj da istražuju predsednika SAD, koji je navodno seksualno uznemiravao stažistkinju iz Arkanzasa Paulu Džons. Rekli su joj da mora da sarađuje, i u suprotnom joj zapretili zatvorskom kaznom od 27 godina.

[adsenseyu4]

Monika je potom počela da trpi razne uvrede, poniženja, a u nekoliko navrata je probala i sebi da oduzme život. Dugi niz godina je ćutala, iako ju je javnost žigosala. U intervjuu koji je dala pre nekoliko godina za “Veniti fer” po prvi put je progovorila o skandalu koji je tresao Ameriku.

– Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona – započela je Monika prvu ispovest nakon dugog niza godina ćutanja.

– U nekim krugovima smatraju da mi je Klinton platio da ćutim. Zašto bih se inače suzdržavala od toga da progovorim o svemu, misle oni. Uveravam vas da je to daleko od istine. Konačno sam odlučila da dam mojoj prošlosti svrhu, a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati – rekla je.

Budući da se 1998. godine saznalo za njihovu vezu, ovo je bila kobna godina za Moniku.

– Tada sam bila sklona samoubistvu pa je majka nedeljama bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koje sam proživljavala bojala se da se ne ubijem. Bojala se da ću doslovno umreti od srama – tvrdi Monika.

Godinama kasnije mnoge je rasplakala izjavom:

– Možda će vas iznenaditi podatak da sam ja, u stvari, ljudsko biće. Godine 1998, kada je moja afera sa Bilom Klintonom izašla na videlo, bila sam najponiženija osoba na svetu. Zahvaljujući sajtu Drudge Report, verovatno sam bila i prva osoba čijem je poniženju doprineo internet.

[adsenseyu1]

Nekoliko godina pokušavala sam da se bavim svojim modnim biznisom i učestvovala sam u raznim medijskim projektima, uključujući i taj dokumentarac. A onda sam se povukla (poslednji veliki intervju dala sam pre deset godina). Kad god bih se pojavila negde, optuživali bi me da pokušavam da zaradim na svojoj ozgloglašenosti. Očigledno je okej da drugi pričaju o meni, ako se ja usudim da to učinim – to su strašne stvari. Odbila sam ponude i od po deset miliona dolara, jer nisu izgledale kao dobra stvar. Vremenom se taj medijski cirkus utišao, ali se nikada nije odselio, čak i ako sam ja to pokušala.

Za to vreme, gledala sam kako teku životi mojih prijatelja. Brakovi. Deca. Diplome. (Drugi brakovi. Još dece. Još diploma.) Odlučila sam da okrenem novi list i upišem fakultet.

Preselila sam se u Englesku da bih studirala, da bih pobegla iz žiže javnosti, da bih ponovo stvorila sopstveni identitet. Moji profesori i kolege sa Londonske škole ekonomije (LSE) bili su divni: druželjubivi i puni poštovanja. U Londonu sam bila mnogo anonimnija, možda i zahvaljujući činjenici da sam dane i noći provodila na predavanjima ili u biblioteci. Godine 2006. diplomirala sam socijalnu psihologiju. Moja diplomska teza bavila se društvenim predrasudama u sudnici, i zvala se “U potrazi za nepristrasnim porotnikom: Istraživanje publiciteta pre suđenja i efekat treće osobe”. Nadala sam se da će diploma biti moja ulaznica za normalniji život – rekla je, a njen intervju preneo magazin “Nedeljnik”.

Klinton se zakleo da nije imao seksualne odnose sa Monikom Levinski, ali je kasnije priznao da je obmanuo američku javnost. Levinskijeva je otkrila da je imala oralni seks sa Klintonom, ali ne i seksualni odnos. Ona je zadržala čuvenu plavu haljinu za koju je tvrdila da sadrži DNK dokaz o aferi.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:A. Čanović,Blic.rs)

[adsenseyu2]