STRUČNJACI U NEVERICI: Piloti su ili bili mrtvi, ili su ostali bez svesti! Nema drugog objašnjenja

mesto-pada
– Ići pravo ka planinama nema nikakvog smisla. To je nenormalni potez profesionalnih pilota, ili pak izostanak reakcije – istakao je kapetan velike evropske aviokompanije za AFP

Avion Erbas A320 koji se srušio u Francuskoj i tom prilikom je život izgubilo 150 ljudi, spuštao se umereno i leteo je linearno, pravo ka planinama, rekli su stručnjaci koji su bili zaprepašćeni neobjašnjivim ponašanjem pilota.

JEZIVA NESREĆA: Avion Erbas A 320 sa 148 ljudi pao na jugu Francuske (INFO)

– Nijedna mogućnost nije isključena: greška pilota, tehnički kvar,teroristički napad – rekao je juče francuski premijer Manuel Vals, a Opšta uprava za civilno vazduhoplovstvo je istakla da posada nije poslala poziv “mejdej” koji se šalje u slučaju nesreće.

[adsenseyu4]

Avion se spuštao umerenom brzinom od 3.000 stopa u minuti, a prema prvim podacima, to ne ukazuje na hitno spuštanje pri kojem brzina iznosi oko 5.000 stopa u minuti, piše francuski portal Le Point.

Foto: Tanjug/AP

Međutim, on je ostao na sovjoj horizontalnoj putanji i nastavio je svoj plan letenja, osim što je promenio visinu, pokazali su podaci servera Filghtradar24.

[adsenseyu1]

Ići pravo ka planinama nema nikakvog smisla. To je nenormalni potez profesionalnih pilota, ili pak izostanak reakcije – istakao je kapetan velike evropske aviokompanije za AFP.

Foto: Tanjug/AP

Sada se postavlja pitanje zašto su se piloti neobično ponašali ili zašto nisu odreagovali.

Piloti nisu sprečili da se avion zaleti planine – ili su bili bez svesti ili mrtvi, ili su pak odlučili umreti ili su bili umorni – rekao je jedan od stručnjaka.

Takođe, još jedna od hipteza je lagano spuštanje pritiska i što se maske za kiseonik nisu otvorile.

(Telegraf.rs / Hina)