STRATEGIJA ZA OTIMANJE KOSOVA?! Predstavnici pet najmoćnijih zemalja Zapada spremaju PAKLENI PLAN u Vašingtonu

Vašington

Foto-ilustracija: Wikipedia/Architect of the Capitol, pixabay.com

Predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke okupili su se u Vašingtonu kako bi održali razgovore o dijalogu Beograda i Prištine, tj. o konačnoj fazi ovog procesa, tvrdi prištinska Gazeta Ekspres.

Izvor tog lista navodi da su se trenutno u Vašingtonu okupili predstavnici pet najmoćnijih zapadnih zemalja kako bi održali konsultacije o razgovorima Beograda i Prištine.

Na tim konsultacijama Evropljane zastupaju politički direktori za Balkan, a američka strana takođe ima predstavnika na tom nivou iz Stejt Departmenta.

PREDSEDNIK SRBIJE NIJE BIO JEDINI SRBIN NA PARADI U MOSKVI: U prvim redovima bio je i ovaj poznati glumac! (FOTO)

– Politički direktori za Zapadni Balkan Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, već se nalaze u Vašingtonu na konsultacijama u vezi sa dijalogom Kosovo-Srbija – rekao je izvor prištinskog lista.

Foto: Tanjug/AP

Trenutno se dijalog odvija na nivou predsednika pod pokroviteljstvom EU. Očekuje se da završna faza počne uskoro, iako se ne zna tačno kada.

PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRIČAO NAJBOLJU ANEGDOTU SA PRIJEMA KOD PUTINA! Oni su ušli i seli za sto, a onda je Putin rekao: Pa, da li je moguće…? (FOTO)

Postoji, međutim, uverenje da ovoga puta može da se očekuje intezivan proces koji će dovesti do “normalizacije odnosa Beograda i Prištine”.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)