STIŽE “EVROPSKO PROLEĆE”: Jezivo predviđanje po kojem će Stari kontinent biti zavijen u CRNO (INFO)

demonstracije

Foto: Tanjug/AP

Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika “Sabah” tvrdi da posle “Arapskog” dolazi “Evropsko proleće” kojim se neće svrgavati lideri već će doći do klasne borbe koja “uveliko traje” u Evropi

Seref Oguz, kolumnista turskog dnevnika “Sabah” tvrdi da posle “Arapskog” dolazi “Evropsko proleće” kojim se neće svrgavati lideri i destabilizovati države. Kolumnista smatra da će do toga dovesti socijalni zahtevi u novoj klasnoj borbi koja “uveliko traje” u Evropi.

Oguz, koji se smatra bliskim predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, navodi da Zapad sada plaća visoku cenu sopstvene politike koja glasi: “ne diraj teroristu dok on ne dira tebe”.

– Gde bi tačno ovo “Evropsko proleće” moglo da se prelije, teško je reći, ali u vreme kada bi sukob između bogatih i siromašnih mogla da izazove jedna jedina varnica, posledice ovog “Evropskog proleća” mogle bi da budu još tragičnije. “Cveće zla” buja čak i u Nemačkoj, našem bratu po oružju koji i dalje pokušava da nam zabode nož u leđa, ali i u Španiji, Poljskoj i Grčkoj. “Evropsko proleće” će biti drugačije. Da li će desiti ovog leta ili na zimu, ostaje još da se vidi – tvrdi Oguz u tekstu koji prenosi “Sputnjik”.

[adsenseyu1]

Oguz takođe podseća da u Francuskoj, čija je privreda druga po jačini u EU, poslednje dve nedelje traju socijalni nemiri zbog masovnog protesta protiv reforme postojećeg radnog zakonodavstva i ističe da je štrajk zahvatio celokupni sistem železničkog prevoza u toj zemlji.

protest

Foto: Tanjug/AP

Kolumnista “Sabaha” tvrdi da se aktuelna dešavanja u Parizu i Briselu opravdano mogu nazvati “Evropskim prolećem”.

– Naravno da mogu. Još više zbog toga što se oni koji su onomad pokrenuli “Arapsko proleće” sada bude uz drugo proleće koje se dešava baš na njihovom pragu – naveo je on.

Prema njegovim rečima, “ovo proleće nije isto kao ono koje je destabilizovalo druge države sa ciljem svrgavanja njihovih lidera koji nisu bili dovoljno poslušni prema Zapadu”.

[adsenseyu1]

Po njemu se sada “u potpunosti radi o socijalnim zahtevima i novoj klasnoj borbi”.

– Kao bumerang koji dolazi da udari one koji su ga i bacili, plamen koji je buknuo u Egiptu kako bi se smenila tamošnja vlast sad može da se razbukti u Parizu. Kada su teroristi ubijali u naššem regionu, Zapad nije smatrao da je to nešto o čemu vredi brinuti, ali kada se suočio s istim u svom domu, to sada naziva napadom na celokupnu ljudsku rasu – naglasio je Oguz.

Po njemu, “terorizam, izazvan tenzijama između onih koji imaju i onih koji nemaju zbog nejednakosti koje je donela globalna kriza, sada je prisutan na ulicama Pariza”.

(Telegraf.rs / Tanjug)