ŠTA NAM TO SPREMAJU NA KOSOVU? Britansko Ministarstvo upozorava svoje građane: NE PUTUJTE NA SEVER KIM!

Mitrovica

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je savet svojim državljanima da ne putuju u Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i severni deo Kosovske Mitrovice.

Na zvaničnom vladinom sajtu, državljanima Velike Britanije se savetuje da izbegavaju ova mesta osim u neophodnim slučajevima, jer je bilo nasilnih sukoba na severu Kosova, kao i incidenata koji su uključivali eksplozije ručnih bombi i vozila u Severnoj Mitrovici.

– Protesti imaju potencijal da postanu nasilni, zato treba da pazite ukoliko ugledate da se velike mase okupljaju tokom pojačanih političkih napetosti u tom gradu. Pratite lokalne medije, konsultujte recepciju hotela za savet i redovno proveravajte informacije na ovom sajtu zbog novih podataka – navodi se u poruci koja je na sajt postavljen 25. marta.

NATAŠA KANDIĆ DIGLA VELIKU PRAŠINU U JAVNOSTI: Srpski škorpioni su ubijali albansku decu i žene

Zbog toga poručuju svojim građanima da budu oprezni i izbegavaju javna okupljanja, što se posebno odnosi na područje oko mosta “Austerlic” koji razdvaja Mitrovicu na sever i jug.

Forin ofis poručuje da putovati iz Srbije na Kosovo i natrag moguće, ali da se problemi mogu javiti prilikom ulaska u Srbiju sa Kosova “ukoliko u pasošu stoji da ste ušli na Kosovo direktno odakle bilo, a da to nije bila Srbija”.

Takođe, savet je da se izbegavaju granične ulazne kapije 1 i 31 (Leposavić i Zubin Potok), a ukoliko dođe do porasta napetosti na severu.

AMERIČKO ISTRAŽIVANJE UZDRMALO HRVATE: Srbija daleko bolja od Hrvatske

U tekstu je i napomena da postoji verovatnoća da teroristi pokušaju da napadnu Kosovo, ali da se u najvećem broju slučajeva posete Kosovu mogu izvesti bez problema.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)