ŠTA MISLITE, KO BI POBEDIO AKO SE ZARATI NA NEBU IZNAD SIRIJE? Ruski “suhoj” ili britanski “tornado”? (VIDEO)

suhoj-tornado

Foto: Wikipedia/ Aleksander Markin / SAC Scott Ferguson/MOD

Pilotima Ratnog vazduhoplovstava Velike Britanije naređeno da na sve moguće načine izbegavaju kontakt sa ruskim lovcima, navodi Dejli star sandej, ali ko bi pobedio ako do sukoba na nebu dođe?

Situacija na Bliskom istoku na području Sirije i Iraka se zaoštrava, te su tako, kako piše Dejli star sandej, pozivajući se na sopstvene izvore u vojnom resoru Ujedinjenog Kraljevstva, pilotima zemalja NATO, uključujući i Veliku Britaniju, dozvoljeno da napadaju ruske vojne avione u vazdušnom prostoru Iraka, ako njihovi životi budu dovedeni u pitanje.

Takođe je naređeno pilotima Ratnog vazduhoplovstava Velike Britanije naređeno da na sve moguće načine izbegavaju kontakt sa ruskim lovcima, navodi  ovaj list.

[adsenseyu1]

To bi značilo borbu britanskog lovca Tornado protiv ruskog Suhoja. Ko bi na nebu iznad Iraka il i Sirije bio jači?

Ruski Suhoj Su -35, karakteristike:

– Maksimalna brzina pri zemlji je 1.400 km/sat, na visini – 2.400 km/sat, maksimalna visina leta 18.000 metara ( 18 km.)

[adsenseyu1]

– OLS sistemi (Optical Locator Station) mogu da prate istovremeno više ciljeva na udaljenost od 80 km. Sa novim radarskim sistemima dugog dometa koji detektuju 30 vazdušnih ciljeva i preuzimaju za borbeni napad osam ciljeva, na zemlji prate četiri cilja preuzimaju dva.

Britanski Tornado GR4, karakteristike:

– Maksimalna brzina 1551 kilometara na sat, maksimalna visina leta 15.500 metara, posada dva člana.

(Telegraf.rs)