ŠTA ČEKA SRBIJU: Evo kako izgleda snegom zatrpana Slovenija (FOTO)

vrata

Mojca D. nije ni slutila kada se probudila da neće moći izaći iz svoje kuće pošto su joj obilnim snegom bila zatrpana ulazna vrata

AJDOVŠČINA – Slovenija se već dva dana suočava sa obilnim snežnim padavinama širom države, a na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača već dostiže 80 centimetara što je stanovništvu zadalo brojne probleme.

[adsenseyu4]

Jedna od onih kojima je obilni sneg zadao glavobolju bila je i Mojca D. iz mesta Predmeja kod Ajdovščine.

Foto: Mojca D/Slovenske novice
Foto: Mojca D/Slovenske novice

Naime ona je rano jutros kada je otvorila vrata od svoje kuće imala je šta da vidi: ” Bukvalno zatrpana vrata kuće snegom, u kome je bio otisak od ulaznih vrata”. Ona je napisala u propratnoj slici da je bila velika sreća što je u kući imala lopatu za sneg, jer bi onda bila prinuđena da golim rukama kroz sneg prokopa put.

[adsenseyu1]

A ŠTA NAM TO DONOSI NOĆ?

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije vreme s kišom, a na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Po podne u severozapadnim, a uveče i noću i u ostalim krajevima očekuju se susnežica i sneg i u nižim predelima. Lokalno se očekuje velika količina padavina. Vetar će biti umeren, istočni i severoistočni, u Vojvodini i Podunavlju povremeno olujni.

Danas oblačno i hladnije sa kišom! A ŠTA NAM TO DONOSI NOĆ?

Najniža temperatura vazduha iznosiće od nule do pet, a najviša od četiri na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku.  I u Beogradu će sutra biti oblačno vreme sa kišom, a noću se očekuju susnežica i sneg. Vetar će biti umeren i jak, istočni.

Najniža temperatura vazduha iznosiće tri, a najviša šest stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 7. februara navedeno je da će sutra u većini mesta količina padavina biti od 10 do 20, lokalno oko 30 litara po kvadratnom metru. U Banatu će olujni istočni vetar duvati maksimalnom brzinom oko 25 metara u sekundi.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. februara, u subotu biti oblačno vreme sa susnežicom i snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. U nedelju i ponedeljak očekuju se hladno vreme sa snegom uglavnom slabog intenziteta, jak severni vetar, a u planinskim predelima stvaranje nanosa.

Od utorka će biti hladno i suvo vreme, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a najviša temperatura vazduha iznosiće oko nula stepeni.

( Slovenske novice /Tanjug)