Srušeni snovi džihadista: Ovo su nova ruska oružja u posedu sirijske vojske (FOTO)

cev

Foto: zabavnik.org

Sirijska vojska je nedavno počela da koristi novu vrstu naoružanja iz Rusije, kako vazdušnog, tako i kopnenog, saopštili su američki mediji, pozivajući se na sirijske vojne izvore.

„Isporučuje se novo oružje. Sirijska armija uči da ih koristi. Određene vrste oružja već su u upotrebi“, navodi Rojters reči izvora iz sirijske vojske.

„Oružje je veoma efikasno i veoma precizno“, rekao je izvor i naveo da se radi o svim vrstama kopnenog i vazdušnog naoružanja.

Ranije su američki činovnici izjavili da su primećena četiri vojna helikoptera na aerodromu u Siriji, za koji Pentagon strahuje da se pretvara u rusku operativnu bazu.

[adsenseyu5]

Nema informacija kada su četiri ruska helikoptera stigle u vazdušnu bazu. Nisu precizirani ni njihovi tipovi niti gde se konkretno nalazi naznačeni aerodrom, prenosi „Ruska služba novosti“, pozivajući se na Rojters.

Podsetimo, Rusija vazdušnim putem prevozi humanitarnu pomoć i vojnu tehniku Siriji u skladu sa ranije zaključenim bilateralnim kontaktima.

Isporuke se vrše i morem.

Rusija jača flotu u Crnom moru

Mediji su preneli da je Rusija Siriji predala nekoliko partija lakog naoružanja, bacača granata, oklopnih transportera BTR-82A, vojnih kamiona „ural“ i drugog naoružanja.

Prema podacima koji su se juče pojavili, Rusija je mogla predati Siriji nove tenkove T-90.

Prema računici novinara, od početka godine u Siriju je poslato oko 2.000 jedinica ruske vojne tehnike.

[adsenseyu1]

(sputniknews.com)