SRBIMA NIJE SVEJEDNO POSLE RACIJE NEMAČKE CARINE I POLICIJE: Upadaju u kuće i hapse, a RAZLOG JE SAMO JEDAN!

Nemačka

Foto: Tanjug/AP

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, pišu Novosti.

Sumnja se da su uhapšeni deo grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 200.000 evra u gotovini, mobilnih telefona, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Tukao svoju PETOMESEČNU BEBU po glavi i telu jer je plakala.. do smrti: Podignuta optužnica protiv Jašarija zbog ubistva deteta

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni.

Veljko (17) kobne večeri dobio jezive pretnje od ubice: “Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do 30.”

U tom slučaju, sledi im deportacija iz Nemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac – policija i to pleni.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor: Večernje novosti)