SRAVIČNA TRAGEDIJA POZNATE TENISERKE: Muž ubio njihovo dvoje dece na spavanju, policajci zatekli JEZIV PRIZOR (FOTO)

stefani

Foto: FOTO: STEPHANIE REECE / FACEBOOK

Pre četiri dana Stefani Ris, bivša američka profesionalna teniserka primila je poziv od kog strahuje svaki roditelj. Njeno dvoje dece, Harison (15) i Šelbi (13) nisu se pojavili u školi.

Nakon što nije mogla da dobije na telefon ni svoju decu ni bivšeg muža Majkla Hana, odvezla se do Hanove kuće u Zionsvilu u Indijani, ali vrata su bila zaključana i niko se nije javljao.

Teniserka koja danas prenosi svoje znanje mlađima, i koja se nekada takmičila na Vimbldonu i US Openu, imala je osećaj da se nešto dogodilo, pa je pozvala policiju.

Policajci su ušli u kuću oko 10.30 ujutro i pronašli Šelbi i Harisona u krevetu sa prostrelnim ranama, kao i leš njihovog oca, bivšeg supruga teniserke (50), koji je sebi oduzeo život vatrenim oružjem. Policija veruje da je Han ubio svoju decu dok su spavali pre nego što je digao ruku na sebe, navodi hrvatski Jutarnji list.

Kao prvo ne mogu da zamislim da nekome oduzmem život, a kamoli da ubijem svoju decu. Nečuveno, neko nije bio sasvim svoj kada je povukao obarač – rekao je načelnik policije okruga Bune Majk Nilsen. Zasad je nejasno kada se dogodilo strašno krvoproliće, s obzirom da niko od suseda nije čuo pucnjeve.

Nilsen je odbio da otkrije da li je na mestu zločina pronađena oproštajna poruka, a pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio mogući motiv za ubistvo i samoubistvo.

– Pokušaćemo da saznamo leže li motivi za ovaj zločin u porodičnoj prošlosti ili razvodu i saznamo šta se tačno dogodilo – rekao je Nilsen. Koliko sam shvatio nije bilo neke drame vezane za razvod, uspeli su sve da se dogovore, a čak su se nedavno videli na jednom teniskom meču.

Nije se događalo ništa što bi ukazivalo na ovakav razvog događaja. Razveli su se u novembru 2017. i pokušali su da što manje decu mešaju u ceo proces.

Možda nikada nećemo saznati zašto je ubio svoju decu – rekao je Nilsen.

U molbi podnesenoj u novemru, javljaju američki tabloidi, Ris je tražila da se Hanu skrati vreme koje provodi sa decom i da se njen bivši suprug svakog meseca testira na nivo alkohola u krvi, na što je on kasnije pristao.U avgustu se Ris žalila da je Han prestao da plaća alimentaciju.

– Ovo je velika tragedija za ovu zajednicu i strašno je da su moji policajci to morali da vide, scena koju su zatekli pratiće ih celog života, rekao je Nilsen.

Sahrana je zakazana za četvrtak.

(Dnevne.rs/Blic /Izvor: Jutarnji list)