SRAMNI POTEZI: Posle Miloševićevog odlaska u Knin, Hrvati imaju NOVE ZAHTEVE

Hrvatska

Andrej Plenković, Foto Tanjug, AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas da je “dobro i normalno” što je potpredsednik Vlade iz redova SDS S Boris Milošević prisustvovao obeležavanju policijsko-vojne akcije Oluja i najavio da bi on sam u septembru išao u Varivode gde je posle Oluje ubijeno 16 srpskih civila.

– Poslate poruke su primerene početku nove faze, pre svega odnosa hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirenje. Na tom tragu dobro je da Pupovac kao čelnik SDS S-a ode u Škabrnju. Sve su to gestovi i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvosmisleno zaslužuju – rekao je Plenković.

Dodao je da sve što rade, rade radi hrvatskog društva i da će insistirati na dijalogu sa Srbijom, prvenstveno što se tiče zaštite prava Hrvata kao manjine u Srbiji i da budu adekvatno zastupljeni na nivoima izvršne vlasti, u skladu sa bilateralnim sporazumom.

TUGA Dr Šoljanin izgubila bitku sa KORONOM samo tri dana posle porođaja

Još je jednom ponovio da je ovo novi korak.

– Rekao sam da ću obaviti određene gestove, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već puno puta napravio Tomo Medved u brojnim mestima gde su stradali Hrvati. Ove godine on će biti u Gruborima, a izgledno je da bih ja krajem septembra otišao u Varivode – rekao je Plenković.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)