ŠOK IZ SEVERNE KOREJE: Postignut DOGOVOR koji svi isčekuju! (INFO)

Koreja

Foto: Tanjug/Pixabay

Severna Koreja i Ujedinjene nacije postigle su dogovor da komuniciraju na redovnoj bazi nakon posete pomoćnika generalnog sekretara UN Džefri Feltmana Severnoj Koreji

Kako se navodi u saopštenju UN, Feltman i severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong-ho složili su se da je trenutna situacija na Korejskom poluostrvu najopasniji problem po bezbednost na svetu.

[adsenseyu5]

Feltmanova poseta Severnoj Koreji usledila je usred visokih tenzija između Severne Koreje, Južne Koreje, Japana i SAD, a kako se navodi predstavnik UN je kazao predstavnicima severne Koreje da se problem može rešiti samo diplomatskim putem.

Feltman je kazao i da postoji hitna potreba za sprečavanjem pogrešnih proračuna i otvaranja kanala kako bi se smanjili rizici sukoba, ali i za implementacijom svih rezolucija UN.

MUNJEVITI KONTRAUDAR ZVANIČNE MOSKVE: Putin pravi VOJNU BAZU u Republici Srpskoj, Amerikanci u panici!

On je ujedno i prvi zvaničnik UN koji je posetio Pjongjang od 2012. godine, a kako prenosi Glas Amerike po povratku na aerdrom u Pekingu nije želeo da iznosi detalje razgovora, dok su državni mediji u Severnoj Koreji objavili da njegova poseta doprinosi razumevanju između Pjongjanga I UN.

NENAD JEZDIĆ O RIJALITIMA U SRBIJI: “Ne znam ko tih go…a više može da se naguta?”

Feltman, koji je i najviše rangirani američki diplomata u UN, otišao je u Pjongjang posle poslednjeg lansiranja interkontitentalne balističke rakete za koju Severna Koreja tvrdi da može da dobaci i do SAD.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: tanjug)

[adsenseyu2]