SNIMAK KOJI IZAZIVA JEZU! POBEDILI SRPSKU DECU, PA SLAVILI URLANJEM USTAŠKOG POZDRAVA: Trener ih naučio kako se uzvikuje ‘Za dom spremni’!

deca

Trener je davao instrukcije deci kako da uzvikuju pozdrav, Foto: Printscreen/Facebook

Nezapamćeni skandal stiže iz Hrvatske, tačnije iz Barselone, ali su u njegovom epicentru dečaci iz Hrvatske koji su učestvovali na jednom fudbalskom turniru za decu od 10-13 godina i osvojili su ga, a to su proslavili uzvikivanjem ustaškog pokliča “Za dom spremni”.

Oni su u finalu pobedili svoje vršnjake iz Srbije (Akademija fudbala Duljaj), takoreći drugove, sa kojima su prethodnih dana se družili i igrali fudbal, a onda su napravili tako skandalozan čin.

Da stvar bude još i gora o tome su se dogovorili sa starijim sedim gospodinom koji im je najverovatnije trener i koji ih je podučavao kako bi trebalo da iz sve snage uzvikuju ozloglašeni ustaški pozdrav.

Sve to je zabeleženo na video snimku koji je na svom Fejsbuku objavio poslanik Peđa Grbin.

Kako saznaje “Indeks”, radi se o podmlatku NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

VIDOVDAN NA GAZIMESTANU: Kosovska policija skidala okupljenima majice sa likom ovog političara iz Srbije

Na videu se vidi kako stariji gospodin, verovatno trener ekipe, i jedan od dečaka ostalima daju instrukcije na koji način će vikati ustaški pozdrav.

– On viče Za dom, mi spremni – kaže dečak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

“Indeks” je nakon toga kontaktirao predsednika kluba, Nikolu Mužinića, koji je sve vreme takoreći ponavljao jednu istu rečenicu.

– Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi – rekao je Mužinić.

Pitali su ga može li reći ime starijeg gospodina koji je na snimku s decom, na šta se Mužinić samo nasmejao i ponovio: “Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi.”

Otkrio je da je video nastao prethodnih dana u Barseloni, gde deca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Znači, reč je o deci uzrasta od 10 do 13 godina.

STIŽU TVRDNJE SA MAŠINSKOG FAKULTETA: Evo ko utiče na vremenske nepogode u Srbiji

– Odigrali smo finale protiv srpske dece. Deca su se međusobno družila. Srpska deca su nosila hrvatsku zastavu, a naša deca srpsku – rekao nam je Mužinić.

Kad su ga upitali što mu znači “da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”, Mužinić se opet nasmejao i još jednom ponovio istu rečenicu.

ŠAMAR KOSOVSKIM VLASTIMA: KOSOVO NE MOŽE DA UČESTVUJE NA EVROVIZIJI

Da rezimiramo, deca iz Dalmacije, starosti od 10 do 13 godina, pobedu u finalnoj utakmici turnira u Barceloni, koju su igrali protiv dece iz Srbije, proslavila su urlajući ustaški pozdrav, a sve uz nadzor i podsticanje nadležnih osoba iz kluba?!

         

(Dnevne.rs /Espreso.rs /Izvor: Index.hr)