SLEDIĆE VAS KRICI PUTNIKA: Pogledajte poslednji snimak iz nemačkog aviona neposredno pred KOBNI PAD (VIDEO)

krilo
Nemački i francuski mediji tvrde da su došli u posed video snimka koji je napravljen neposredno pre pada aviona kada je poginulo 150 ljudi

Francuski magazin “Pari Meč” i nemački dnevnik “Bild” tvrde da poseduju video snimak koji je napravljen mobilnim telefonom na kojem su zabeleženi poslednji trenuci nemačkog avionakompanije “Džermanvings“ kojeg je kopilot Andreas Lubic namerno srušio u francuskim Alpama.

Izvještaji o sadržaju videozapisa, koji još uvek nije objavljen, navode da se on podudara s podacima prikupljenima iz jedne od crnih kutija.

“Bild” scene iz videa opisuje kao haotične, ističući da se krici “Moj bože!” mogu čuti na nekolko jezika.

[adsenseyu4]

Tužilac Bris Robin, koji vodi istragom u Francuskoj kaže da niti jedan od mobilnih telefona pronađenih na mestu nesreće nije poslt na analizu i da ne zna kako su mediji došli u posed zapisa.

Bild pak tvrdi da je snimak koji ima “neosporno autentičan”, i da se na njemu čuju najmanje tri snažna udarca u metal, koja bi mogla da predstavljaju pokušaje da se razbiju vrata kokpita.

Foto: Wikipedia/Juergen Lehle

Na kraju zapisa je vidljivo snažno podrhtavanja, a avion se snažno naginje na jednu stranu. Zapis završava serijom krikova, piše Bild.

Francuski list, s druge strane, objavio je rekonstrukciju poslednjih trenutaka letelice koja je utemeljena na osnovu snimka i podataka ih crne kutije:

10:34

Čuje se prvi alarm, audiovizualno upozorenje o poniranju i potrebi da se podigne avion. Nema reakcije od Lubica. Čuju se putnici koji u panici trče avionom.

10:35

Kapetan traži gvozdenu polugu sakrivenu u zadnjem delu aviona. Čuje se snažno lupanje i udarci po metalu. Kapetan pokušava da otvori vrata.

[adsenseyu1]

10:37

Čuje se drugi alarm, audiovizualna upozorenja o neposrednoj pretnji zbog udarca u zemlju. I dalje nema reakcije od Lubica.

Kapetan viče: “Otvori ova jebena vrata!

10:38

Usprkos buci, može se čuti kako Lubic normalno diše kroz masku sa kiseonikom. Avion je u tom trenutku na visini od 4.000 metara.

10:40

Spolja se čuje žestok udarac, iznutra krici. Avion udara u planinu s desnim krilom. Minut kasnije, zavladao je muk.

Inače, na Jutjubu se pojavio klip koji navodno prikazuje poslednje trenutke leta aviona “Džermanvingsa”. Ipak, njegova autentičnost nije potvrđena, a sadržaj ne odgovara opisima koje su ponudili francuski i nemački listovi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs /Izvor: Index.hr)