SLAVE “OLUJU” SA HRVATIMA: Crna gora opet šalje izaslanika u Knin

Oluja

Foto montaža: Dnevne.rs, Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Beta

KAO i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obeležavanju zločinačke akcije “Oluja” u Kninu. Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

– U skladu sa uobičajemom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju – poručili su iz MVP.

Prošle godine na proslavi “Oluje” bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

– Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u “Oluji”, “Bljesku”, Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj “Lori” na najmonstruozniji način – ukazao je Vučurović.

LAKRDIJA U ČAČKU: Zatvorili pogrebnu firmu, jer je ova reklama “zastrašivala” prolaznike, dve radnice ostale bez posla (VIDEO)

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore

– Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore.

       

(Dnevne.rs/Izvor: V.K., Novosti.rs)