Sicilija: Neobjašnjivi fenomeni naterali celo selo u beg! (VIDEO)

nlo
Od 2004. godine u malom primorskom mestu Kaneto na Siciliji, ljudi su imali problem sa nekim čudnim dešavanjima poput samozapaljenja električnih instalacija, nameštaja, kućnih uređaja.

Metalni delovi ili metalni uređaji su se pregrevali, baterije za mobilne telefone su se same punile, telefoni sami zvonili, automatsko zaključavanje na automobilima se samo aktiviralo. Iako su sve pojave izučavali naučnici i vojska, objašnjenja za to nije bilo. Čudne pojave u selu su počele 2004. godine, i seljani su bili zaplašeni jer su mislili da je u sve umešao prste sam đavo. I crkva je pokušavala sa obredima protiv đavola ali  ništa nije pomagalo.

Objašnjenje nisu imali ni naučnici a ni vojne ekipe iako se u sve uključila NASA.

[adsenseyu1]

Neko od istražitelja je posumnjao da se radi o magnetnim silama pa je počeo u tom pravcu istraživati fenomen. Aparati su pokazivali da se magnetna rezonanca menja na nekoliko sekundi a rad se ubrzavao što su se više približavali moru.

U selu život nije bio moguć pa se većina iselila u hotele i neke druge smeštaje očekujući da se vrate u svoje domove kada prođu fenomeni.

Za sada svi seljani su iseljeni i selo Kaneto je potpuno pusto.

Kaneto na Siciliji

U tri odvoje kuće došlo je do neobjašnjivog curenja vode iz česme iako ukućani nisu bili unutra.

Neobjašnjive fenomene izučavali su i vulkanolozi ali nisu ništa pronašli u tom smeru.

Oni koji su imali zasade povrća konstatovali su da su im biljke dobile neobjašnjive purpurne boje sa velikim oštećenjima, pa kao takvo nije bilo ni za jelo ni za prodaju kupcima.

[adsenseyu1]

Helikopter i NLO

Na kraju su došli do zaključka da se u moru nalazi nešto što veštački izaziva promenu magnetnog delovanja.

Nametala se teorija da neko isprobava tajno oružje nezemaljskog porekla.

Kada su objavili tu svoju teoriju italijanska vlada je zabranila svaki dalji istraživački rad na tom području, sa obrazloženjem da su finansijska sredstva potrošena.

Oštećenja na helikopteru posle susreta sa nepoznatim letilicama

Stanovnici sela su tvrdili da su nalazili spaljene delove zemlje u poljima pa su zaključili da to ima veze sa vanzemaljcima i njihovim brodovima.

U svim kućama o trošku države instalirani su senzori dima kao zaštita od požara. Međutim kroz neko vreme svi su isključeni jer ili su se brzo pokvarili ili su se samozapaljivali izazivajući požare.

Istražitelji ovih fenomena nisu imali drugih objašnjenja osim da su u pitanju posete vanzemaljaca i delovanje njihovih eksperimenata na selo i stanovnike sela.

Fizičar Klarbruno Vedrući je konstatovao na osnovu svojih istraživanja da se radi o jakom snopu elektromagnetnih talasa lociranih 15 metara ispod površine mora, koji je radio u opsegu od 300 MHz do 3 GHz.

Nameštaj koji se sam zapalio

Antonio Spinato žitelj sela  je 2006. napravio fotografije neobjašnjivih letilica na nebu.

Na jednoj fotografiji se vide čudna oštećenja helikoptera nakon leta  u blizini NLO. Oštećenja izgledaju kao da ih je napravilo oštro sečivo.

Istraga o oštećenjima helikoptera pronašla je samo da su nastale promene u elektroprovodljivosti unutar lopatice helikoptera.

Automobil koji se sam zapalio i izgoreo iako je bio isključen

Prilikom snimanja Spinato je zadobio neobjašnjive opekotine kojima ni lekari nisu mogli odrediti poreklo.

Snimljene fotografije su pregledali istražitelji ali osim da su originalne ništa drugo nisu mogli zaključiti.

Helikopter desno a NLO levo 

Dr Frančesko Venerando kojije na čelu istraživačkog tima za civilnu odbranu kaže da im se sva elektronska oprema za foto i video snimanje usmerena ka nebu kvarila i da su jedinomogli da rade sa klasičnim apratima bez elektronske kontrole.

Zabeleženo je i nekoliko situacija samozapaljivanja elektronske opreme za snimanje.

Sva čudna događanja u selu do danas nisu objašnjena.

(Dnevne.rs)

2 Comments on "Sicilija: Neobjašnjivi fenomeni naterali celo selo u beg! (VIDEO)"

  1. Ref Um Lex | 5. January 2015. at 03:35 |

    то су африканци примакели своју напредну технологију границама европе, штитећи своје интересе!!!

  2. Marija Brčić | 5. January 2015. at 07:20 |

    Nou comment.

Comments are closed.