SET MERA: Ako odete na more u Crnu Goru, moraćete da se upoznate sa novim pravilima

more

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Priprema se set mera kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance.

Biće pripremljen set mera u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost. Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić rekao je za Vijesti da procene govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

– Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji – kazao je Jelušić.

Priprema se set mera kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

DETALJAN SPISAK NOVIH MERA: Evo šta se sve od sutra VRAĆA u normalu, i sa kakvim izmenama i pravilima

Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će proveravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbednost zdravlja kupača.

 

(Dnevne.rs/Srbija danas)