SAVETNICA AMBASADORA CRNE GORE U TURSKOJ BI DA SPALjUJE CRKVE I POPOVE: MIP CG hitno se ogradio!

crkva

Foto: printscreen/Fejsbuk

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ogradilo se od stavova protiv Srpske pravoslavne crkve koje je Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru, koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nikčevićeva se uključila u diskusiju prijateljice, koja je na Fejsbuku objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav, i prvo napisala da je ostala bez teksta, ali da je bolje što je tako, jer “ne bi bio prijatan”.

Prijateljica ju je podsetila na dane kada su išle zajedno u manastir Dajbabe, na šta je usledio opširniji odgovor Nikčevićeve, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

FOTO: PRINTSCREEN VIJESTI.ME

“Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević. Potom je dodala da bi “zapalila Sram i sva goveda tamo”.

TRENUTAK PRE TRAGEDIJE NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Majka POSLALA SVIM ŽENAMA OVU PORUKU, bacila ćerkicu kroz prozor pa sama skočila

Savetnica ambasadora Milića nije odgovorala na pitanja Vijesti o spornim komentarima. Redakcija nije dobila odgovor ni crnogorske Ambasade u Turskoj, ali su na govor mržnje osoblja iz diplomatskog predstavništva države Vijestima odgovorili iz MIP.

“Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore”, kazali su Vijestima iz resora Srđana Darmanovića.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Mirna Nikčević

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Nikčevićeve.

I KAMEN BI ZAPLAKAO! Devojčica kojoj je majka prerezala VENE je UMRLA sa LUTKOM! Imala je jedno posebno IME ZA NJU

“MIP će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija”, kazali su iz tog resora.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/Vijesti.me)