ŠAMAR ŽRTVAMA NATO AGRESIJE U CRNOJ GORI: Zabranjen pomen u kasarnama zbog DNEVNOPOLITIČKE konotacije!

NATO

Foto: Printscreen/youtube

U ZNAK sećanja na agresiju NATO na SRJ 24. marta 1999. Udruženje boraca ratova od 1990. Crne Gore će zajedno sa porodicama i poštovaocima poginulih boraca danas u podne položiti vence na spomenike u Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Andrijevici.

– Iako smo planirali da sa porodicama palih boraca, po pravilima koje odredi Vojska Crne Gore, položimo vence i na spomenike u kasarnama VCG u Maslinama – Podgorica i Danilovgradu, operativni dežurni tim Generalštaba VCG to nije dozvolio pod izgovorom da u kasarnama VCG nije dozvoljeno održavanje događaja koji mogu imati bilo kakve dnevnopolitičke konotacije – saopštio je Radan Nikolić, predsednik boračkog udruženja. – Doduše, ulazak u kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu biće dozvoljen samo članovima porodice vojnika Saše Stajića, prve žrtve NATO agresije, dok se ulazak drugih ne odobrava.

Borci su ogorčeni, jer smatraju da i familije petorice crnogorskih vojnika koji su u tom periodu poginuli od albanskih terorista i NATO 1998/1999. godine, a čija se imena nalaze na spomeniku u kasarni Masline u Podgorici, imaju pravo na pomen.

– Pošto se radi o svojevrsnoj okupaciji ovog spomenika, koje je podiglo Udruženje u saradnji sa VJ, pokrenućemo pitanje njegovog izmeštanja iz kruga te kasarne, kao i spomenika iz kasarne u Danilovgradu.

IZJAVA VESELINA VUJOVIĆA KOJA ODJEKUJE: Ne možeš da im prodaš njivu, pa da u kafani naručuješ “Oj Kosovo, Kosovo”

Da spomenike privedemo njihovoj svrsi i ne dozvolimo da imena palih junaka zarobe sluge njihovih ubica – naglašava Nikolić.

ZLOČIN U MURINI

BOMBARDOVANjE Murina 30. aprila 1992. smatra se jednim od najtežih zločina tokom NATO agresije na SRJ, kada je most na Limu u centru varošice gađan sa desetak projektila.

Brodovi NATO ALIJANSE uplovili u luku Bar

Tom prilikom poginuli su civili, među kojima i troje dece Olivera Maksimović (13), Julijana Brudar (10) i Miroslav Knežević (13), učenici Osnovne škole “Petar Dedović”, kao i Vukić Vuletić (56), radnik škole, Manojlo Komatina (72), penzioner, i Milka Kočanović (69), domaćica.

(Dnevne.rs/Izvor: V.K.,novosti.rs)