SAM NAPRAVIO KUĆU ZA 1.300 EVRA: Dečak (13) u njoj ima sve, jedan detalj će vas oduševiti (VIDEO)

dečak

Foto: Fejsbuk

Pre nešto više od godine Luk Til (13) iz SAD počeo je da gradi kućicu za sebe jer je želeo da ima prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio je u dvorištu kuće svojih roditelja za samo 1.500 dolara (oko 1.300 evra).

Kućica ima nešto više od osam kvadratnih metara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luk najčešće piše domaće zadatke, a nekoliko puta nedeljno i prespava u njoj. Ponekad ga posete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči.

Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih letnjih meseci kada se dosađivao. Krenuo je da istražuje kako da je napravi za malo para.

Najpre je morao da smisli kako sve da finansira, ali i to je rešio fantastično.

ZABRINJAVAJUĆI PODACI SA “BATUTA” Tri vrste gripa u Srbiji, najviše pogođena DECA!

Pomagao je komšijama u zamenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primer, u susret mu je izašao električar koji mu je u kućicu sproveo struju u zamenu za čišćenje garaže.

dečak

Foto: Fejsbuk

Čak 75 odsto materijala, koji je Luk iskoristio za gradnju, je reciklirano.

Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno.

Na vodovod nije spojena, ali dečak nema problema s tim.

“Volim minimalizam i želeo sam da imam saopstvenu kuću bez ogromne hipoteke”, rekao je.

Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspe sam da sakupi novac i izgradi kuću kakvu je zamislio.

gradnja

Foto: fejsbuk

“Bila je to prilika da dete uradi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života”, rekao je ponosni otac.Dečak na ovoj kućici ne staje.

Sjajan trik za blistavo belo kupatilo, fuge će vam biti kao prvog dana! (UPUTSTVO)

Već razmišlja o studentskim danima – ima ideju da izgradi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živeo tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smeštaj.

Predivno…

       

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor: 24sata.hr)