RUSKINJA KRITIKOVALA PUTINA: Misliš li da može da se živi sa 157 evra mesečno? Predsednikov odgovor bio je kratak! (VIDEO) (FOTO)

vladimir

Foto: AP

Ruskog predsednika Vladimira Putina je zbog njegove velike plate, a njenih malih primanja, kritikovala jedna siromašna stanovnica njegovog rodnog grada Sankt Peterburga.

Ta žena koja tvrdi da je invalid i da ima cerebralni edem, pitala je šefa Kremlja posle jedne svečanosti u bivšoj ruskoj carskoj prestonici kako je moguće živeti u Rusiji s mesečnim primanjima od 10.800 rubalja (oko 157 evra) koliko ona ima.

vladimir

Foto: AP

“Mislim da je to vrlo teško”, priznao je Putin čija je mesečna plata po zvaničnim informacijama viša od 770.000 rubalja (11.215 evra).

“Životni minimum” primanja u Rusiji je zvanično 11.300 rubalja (164 eura) za Sankt Peterburg.

“Vaša plata verovatno dostiže 800.000 rubalja”, rekla je žena Putinu ispitujući ga o ceni kirije, svakodnevnim potrebama, cenama namirnica, i aludirajući da šef države u stvari ne zna kako žive ljudi, posebno siromašni.

“Predsednik nema najveću platu u zemlji”, uzvratio je Putin i, rekavši da “država čini sve što može”, najavio mere za povećanje socijalnih davanja i poboljšanje životnog standarda građana.

 

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Beta)