RUSKI ODGOVOR BEZ MILOSTI: Ovo su METE na nišanu ruskih SUPERSONIČNIH raketa od kojih nema odbrane! (VIDEO) (FOTO)

Šojgu

Foto: Rojters

Kada se predsednik Rusije Vladimir Putin pre nekoliko dana pohvalio najnovijom supersoničnom raketom 3M22 “Cirkon” kojom će biti naoružane ruske podmornice, istakao je da će njen domet biti veći od hiljadu kilometara a brzina 9 mahova, ali njeni potencijalni ciljevi su tek sad otkriveni i jasno je da se Rusi ne šale.

Zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija “Rusija1”.

U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

To je što se tiče ciljeva na istočnoj obali Amerike. Na zapadnoj obali SAD potencijalne mete su centar za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama Maklelan u Kaliforniji, i centar za upravljanje nuklearnim snagama Džim Krik, u državi Vašington.

Kako se navodi, u slučaju pretnje Rusiji, “Cirkon” će biti upotrebljen za gađanje komandnih centara u SAD, odakle se upravlja američkim sistemom PRO u Evropi, jer bi taj mogao da iskoristi rakete kratkog i srednjeg dometa za napad na teritoriju Rusije.

Kontra-admiral u penziji Vsevold Hmirov izjavio je ranije da “Cirkon” sa brodova Ratne mornarice Rusije garantovano može da pogodi cilj za pet minuta sa rastojanja od 500 kilometara od obale.

Takav supersonični sistem praktično probija svaki sistem PVO i PRO. Od njega nema zaštite.

(Dnevne.rs / Kurir.rs /Izvor: Sputniknews.com)