RUSKA ZVER NA NEBU: Lovac koji PRESREĆE I UNIŠTAVA sve na nebu (VIDEO)

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Ovaj avion je na listi top deset aviona u svetu. MIG-31BM će formirati kičmu ruske vazdušne odbrane

Tri eskadrile MIG-31BM, lovaca-presretača, sletele su pre nedelju dana u vazduhoplovnu bazu Centralna Uglovaja u blizini Vladivostoka da bi ušle u službu ruske vojske.

[adsenseyu4]

Novi avion će zameniti SU-27CM i prethodne modifikacije MIG-31 aviona. Prvih 24 modernizovanih MIG-31BM borbenih aviona dostavljeno je ruskoj vojsci u aprilu, preneli su ruski mediji.

Plan ruskih vazdušno-kosmičkih snaga je da konačno imaju 130 MIG-31BM avione u službi. Svake godine će 12 ili 13 aviona proći modernizaciju u BM verziju.

– Avion posle modernizacije može da ostane u aktivnoj službi 40-50 godina – rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Jurija Borisova.

MIG 31-BM je jedan od nekoliko aviona koji su u stanju da presretnu i unište krstareće rakete koje lete na ekstremno niskim visinama. BM nadogradnja treba da omogući avionu MIG-31 da ostane u službi do 2030. godine.

– Borbene sposobnosti aviona su povećane za 2,6 puta rekao je potparol Istočne vojne oblasti Vladimir Matvev.

MIG može da unipti i vazdušne i kopnene mete, može da uputi ostale avione na ciljeve koje je primetio MIG-31BM. Grupa od četiri ovakva aviona može da kontroliše vazdušni prostor linije fronta od 800-900 kilometara. Novi MIG-31BM služi kao vazdušno rano upozorenje i kontrolni avion oslobađajući A-50 AEW avione za druge misije.

[adsenseyu1]

Avion nosi 10 P-37M ili RVV-BD raketu sa operativnim rasponom od 320 kilometara. Opseg je 189 kilometara za nevidljive mete. Raketa je dizajnirana da obori AWACC i druge C4ISTAR avione zadržavajući lansirnu platformu van dometa svih boraca. U stanju je da napadne ciljeve na visini između 15 i 25 hiljada metara.

https://youtu.be/x27EhPSfVEA

Ovaj avion je na listi top deset aviona u svetu. MIG-31BM će formirati kičmu ruske vazdušne odbrane.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]