RUSIJA POZIVA SVET NA UJEDINJENJE: Suprotstavimo se američkom DIVLJANJU!

dolar

Foto: Tanjug/AP/Pixabay

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da je veliki broj zemalja postao meta američkih sankcija i pozvao je sve te zemlje da se zajednički suprotstave tom haosu.

– Pojedinci i kompanije u raznim zemljama nalaze se pod ovim američkim pritiskom. Pošto je situacija takva, bilo bi prirodno raditi sa širom međunarodnom zajednicom na suprotstavljanju ovom haosu i divljanju američkih sankcija. Radićemo na ovome iz različitih pravaca, rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, bilo kakvi potezi pojedinih zemalja, u slučaju da se Vašingtonu to ne svidi, mogu poslužiti kao povod za uvođenje sankcija — reč je o otvorenoj zloupotrebi položaja u sistemu međunarodnih finansija i upotrebi dolara kao rezervne valute.

„Svi oni koji su u situaciji da se suočavaju sa američkim ucenama i ultimatumima imaju jasan zadatak kako da se od tih ucena ograde i zaštite. I mi to trenutno razmatramo“, dodao je Rjabkov.

TEŠKA TRAGEDIJA U GORNJEM MILANOVCU: Vozilo palo sa dizalice na muškarca, preminuo od zadobijenih povreda (INFO)

On se osvrnuo i na nove sankcije najavljene protiv Rusije, rekavši da je njihov cilj da se destabilizuje zemlja uoči predstojećih predsedničkih izbora koji će biti održani u martu.

PATRIJARH IRINEJ: Stav SPC o svetoj srpskoj zemlji je jasan, nema podela po pitanju Kosova!

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: sputniknews.com)