RUSIJA POKUŠAVA DA DOVODE DO ETNIČKIH SUKOBA NA KOSOVU?! Američke obaveštajne službe o potencijalnim žarištima na Balkanu ove godine

mapa

Foto: printscreen

Rusija pokušava da svim silama dovede do niza etničkih sukoba, specijalno između Srbije i Kosova, ali i drugih balkanskih država sa multietničkim sastavom i korumpiranim vlastima

Američke obaveštajne službe, koje se bave procenom rizika od mogućih regionalnih sukoba, tvrde da bi potencijalna žarišta u 2019. godini mogla biti na Balkanu.

Oni tvrde da Rusija pokušava da svim silama dovede do niza etničkih sukoba, specijalno između Srbije i Kosova, ali i drugih balkanskih država sa multietničkim sastavom i korumpiranim vlastima, kako bi sprečila da ove države nastave svoj put priključenja evro-atlanskim integracijama.

VRUĆE IZNAD BALTIKA: Ruski pilot DOLETEO NA METAR od Amera – usledila MOMENTALNA BEŽANIJA (VIDEO)

– Zapadni Balkan je najopasnija teritorija za potencijalne sukobe, pa čak i ratove tokom 2019. godine. Rusija će pokušati da iskoristi međuetničke tenzije i visok nivo korupcije u vrhu zapadnobalkanskih zemalja kako bi sprečila da zemlje tog regiona krenu putem ulaska u NATO i EU – navodi se u izveštaju koji su objavili prištinski mediji. 

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Telegrafi)