RUSIJA OBJAVILA SNIMAK SISTEMA RAKETNE ODBRANE: Obara objekte u svemiru, a šta tek radi nuklearnim raketama! (VIDEO)

svemir

Foto: printscreen/youtube

Rusija tvrdi da ih njihovi najsavremeniji sistemi antibalističkih raketa potpuno štite od prvog udara.

“Verujemo da je ovo oružje najbolje u klasi, i u čitavom svetu“, kaže Valerij Kašin, dizajner raketa.

Rusija  je u petak objavila snimak novog modernizovanog sistema raketne odbrane koji je uspešno testiran. Test je održan na poligonu Sari Šagan u Kazahstanu.

[adsenseyu5]

Ovaj sistem može da pogodi bilo koji objekat ne samo u atmosferi, već i u svemiru, kao na primer, satelite. Ako presretne neprijateljsku nuklearnu raketu, tada bojeva glava ne eksplodira. Kao rezultat toga – čistije je.

CARINIK JE RUTINSKI ZAUSTAVIO AUTO: Položaj vozača za volanom mu je bio sumnjiv, odmah je pozvao pojačanje i ispao heroj godine

ABM raketa za presretanje testirana u Sari Šaganu verovatno će postati deo sistema A-235 koji pokriva centralni ekonomski okrug. Njegova mobilna verzija može biti raspoređena bilo gde u Rusiji.

Njegove specifikacije su poverljive, ali, prema nekim indikacijama, može da razvije brzinu od preko 3 km/s, što garantuje poboljšanje presretanja balističkih raketa potencijalnog neprijatelja.

Ali postoje i razlozi da se veruje da ovaj novi presretač može da razvije i veću brzinu.

BIZARNA IZJAVA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Srbi su žrtve nasilnog etničkog čišćenja od vlastite vojske”

A to znači da može da se koristiti i u bliskom svemiru, čak i pre nego što se neprijateljske rakete aktiviraju. To pruža skoro apsolutni kišobran protiv nuklearnog napada.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Rusia insider)

[adsenseyu2]