Rusija je napravila neočekivani ‘potez konjem’: Evo kako je Putin ‘prevario’ SAD i EU

predsednik
Rusija je napravila sjajan neočekivani “potez konjem”. Oko prsta je okrenula sve, za par dana je zaradila 20 milijardi dolara, plus povratila 30% akcija svojih monopolskih firmi. Putin je prevario EU i SAD i to ih lepo prevario. Pred očima čitavog sveta odigralo se sve po planu. Za takav plan treba mu aplaudirati stojeći!!!

Ranije je deo deonica ruskih energetskih kompanija pripadao stranim investitorima (američkim i evropskim)- što je značilo da skoro polovina prihoda od naftnih i gasnih kompanija nije išla u Rusku riznicu nego na račune stranih “finansijskih ajkula” u Evropi.

[adsenseyu5]

Zbog situacije na Krimu rublja je počela naglo da pada, ali Centralna banka nije uradila ništa da bi podržala kurs rublje. Pojavile su se glasine da Rusija nema zaliha valute da bi podržala kurs rublje.

Te glasine i Putinova izjava da će štititi stanovnike koji govore ruski jezik u Ukrajini, dovelo je do velikog pada vrednosti deonica ruskih energetskih kompanija i “finansijske ajkule” su naglo počele da prodaju deonice na berzama dok one nisu potpuno izgubile vrednost.

Putin je čekao čitavu nedelju, i samo se smeškao na konferencijama za medije, a kada je cena deonica potpuno propala kroz pod, naredio je da se odmah otkupe istovremeno sve akcije koje su bile u rukama Amerikanaca i Evropljana.

Dok su “finansijske ajkule” shvatili da su ih okrenuli oko palca, već je bilo kasno, akcije su bile u rukama Rusa, i sada ne samo da je Rusija tog dana zaradila više od 20 milijardi dolara, već je vratila i akcije svojih kompanija u ruske ruke, pa će sada prihod od nafte i gasa ostajati u Rusiji a neće ići van zemlje, rublja će se sama od sebe podići, a za njeno podržavanje neće biti potrebno da se troše zlatne rezerve Rusije, a evropske “finansijske ajkule” su ostale sa nosom prema zemlji kao budaletine – za nekoliko minuta za penije Rusi su kupili akcije koje donose prihod od milijarde dolara od gasa i nafte.

Takva sjajna operacija nije viđena od osnivanja berze. BRAVO PUTINE!!!

[adsenseyu1]

(Biljana Diković, Facebookreporter)

3 Comments on "Rusija je napravila neočekivani ‘potez konjem’: Evo kako je Putin ‘prevario’ SAD i EU"

  1. eliot nes chikago | 27. December 2014. at 19:57 |

    To moze covek velikog formata ali sta ocekivati od seoskih djilkosa dosli u Beograd neko na studije karte bile u jednom pravcu, tata ocekivao da se vrate na zemlju a ono corak. uclanili se u neka drustva koja nisu ni u rangu varogasnih brigada, vec onako poput dokonih ispicutura pred trgovinom dohvatili se politike.Kako su lagali jedan drugome uvidjeli da se laz lepi poput taksene marke.dobili kolektivnu pamet i posli u osvajanje Srbije i gle za divno cudo prepoznase ih na zapadu kao dobre saveznike i uz pomoc njihovog poltrona Djindjica koji osvoji vlast, koju podeli sa ostalom satrapijom,uspese razoriti zemlju da ni jedan neprijatelj sa koje tacke zemaljske kugle dolazio ne bi bio u stanju to uraditi. NEOKOLONIJALIZAM JE POCEO JOS SAMO KVISLINZI DA STAVE PARAF NA IZDAJU.NIJE GOTOVO CERACEMO SE JOS.Nebi se cudio da je neko primio i narko dolare za Kosovo jer ova vlast prodaje SVE.

  2. Nekad smo imali u Hrvatskoj poturice a danas Natovce.
    Ovi Natovci po Hrvatskoj su rak rana Hrvatske, cekaju naredbu Amerike za krenuti na Rusiju..

  3. Genijalan potez ! Bravo Rusiiiiiiiii !

Comments are closed.