RUSIJA IZDALA SAOPŠTENJE U VEZI SIRIJE: Iznenađenje za sve, Amerika besna! (INFO)

ministarstvo

Foto: Printscreen/youtube

Građanski rat u Siriji praktično je zaustavljen, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj

– Situacija se kardinalno poboljšala posle potpisivanja memoranduma o stvaranju zona deeskalacije na teritoriji Sirije 4. maja 2017. godine u Astani. Praktično je zaustavljen građanski rat u Siriji. Pored toga, primena memoranduma je omogućila da se pokrene obnavljanje ratom razorenih naselja koja nisu zauzele terorističke organizacije, rekao je Rudskoj.

On je naveo da se stanovništvo vraća u oslobođene gradove i naselja, aktivno se obnavljaju domaćinstva, objekti za energetsko snabdevanje, saobraćajni čvorovi i putevi, pune se vodom sistemi za navodnjavanje poljoprivrednih imanja.

[adsenseyu1]

Rusija očekuje da koalicija na čelu sa SAD ne dozvoli napade na Oružane snage Sirije i da se konkretnije posveti borbi protiv terorista, rekao je Rudskoj.

– Za sada vidimo da dejstva koalicije samo smetaju vladinim snagama u pokušajima da unište Islamsku državu.

OČEKUJU SE NEREDI NA UTAKMICI SRBIJA – VELS: Navijači planiraju upad na teren, dok je Bogdanov u policiji!?

Očekujemo od partnera iz koalicije da preduzmu mere kako bi sprečili ovakve slučajeve i da se konkretnije posvete borbi protiv terorističkih grupacija na teritoriji Sirije, rekao je Rudskoj.

UŽASNI DETALJI HAPŠENJA PEDOFILA: Roditelji čuli VRISAK DEVOJČICE i zatekli jeziv prizor u sobi (INFO)

– Deklarišući kao cilj borbu protiv međunarodnog terorizma, koalicija izvodi napade na sirijsku vojsku, pušta teroriste ID-a iz oblasti koje su pod opsadom, jačajući terorističke grupacije u oblastima Palmire i Deir Ez Zora, upozorio je Rudskoj.

General je dodao da se vladine snage u Siriji bore protiv opozicije i da je njihov glavni cilj, uz podršku ruske avijacije, da unište ID i Nusra front.

DETALJI NESREĆE U NIŠU: Policajac JECAO na ulici kada je pokosio devojčice i ponavljao JEDNU REČENICU (INFO)

Prema njegovim rečima, iz predgrađa Damaska u Idlib je prešlo oko 2.000 boraca i više od 5.000 članova njihovih porodica, tamo rade demineri i obnavlja se infrastruktura.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:rs.sputniknews.com)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]