“RODŽER JE CVET, A TI KAKTUS” Novinar nemačkog Bilda o Đokoviću

tenis

Foto: EPA/JULIAN SMITH

Najbolji teniser sveta, sviđalo se to starnim navijačima ili ne, je Novak Đoković koji idalje uživa u plodovima velike pobede na Vimbldonu od 3:2 nad Rodžerom Federerom, a tekstovi o istorijskom finalu ne prestaju.

Poslednji u nizu napisao je novinar nemačkog Bilda Franc Jozef Vagner koji se bavi tematikom “Novaka kojeg navijači ne vole”.

– Omraženi Novače Đokoviću, ima li usamljenijeg srca od tvog nakon pobede nad Rodžerom Federerom? Dame i gospoda u kraljevskoj loži promatrali su namrgođeno i bezobrazno, a milioni ispred malih ekrana nezadovoljni su tvojom pobedom. Osetio si to. Klicali su na svaki Federerov poen, na svaki tvoj promašaj još više. Vimbldonsko finale igrao si prezren – piše nemački novinar.

Navršilo se 5 godina od ubistva Tijane Jurić: Njen otac Igor objavio je video i reči koje lome srce

– Zašto te navijači ne vole? Jer izgaraš u svojim ambicijama, kažu. Federer je oličenje modernog sportiste: lagan, elegantan. Federer je kao buket cveća. Ti si, Novače, kao bodljikavi kaktus, trnovit grm – dodaje Vagner pa zaključuje:

tenis

Foto: Tanjug/AP

– Znam odakle potiče ta nit tvojeg bića. Imao si 12 godina. Noćima si boravio u skloništu, dok su NATO-ove bombe padale nad Balkanom. Sa 12 nisi znao hoćeš li dočekati 13. Ti si onaj koji opstaje. Tvoja igra je borba.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)