RAZGRANIČENJE SRBA I ALBANACA: Putin predstavio Trampu rešenje o PODELI Kosova?!

Tramp

Foto: Rojters

Prvi čovek Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp razmatrali su nedavno u Helsinkiju papir sa konkretnim inicijativama za poboljšanje odnosa dveju supersila. Jedna od tema na tom papiru je i situacija u našem regionu, pre svega vezana za problem Kosova, odnosno razgraničenje Srba i Albanaca i eventualnu podelu KiM. 

Portal Politiko je naveo da je imao uvid u dokument, koji je inicijalno sastavila ruska strana. U njemu se, tvrde, nabraja veliki broj područja u kojima bi dve zemlje mogle da sarađuju kako bi ponovo uspostavile bar deo međusobnog poverenje.

4 OSOBE PREMINULE! BEOGRAĐANI OPREZ: Zaraženi komarci prete na 47 lokacija, evo i kojim

– Dokument se bavi i rastućom tenzijom u istočnoj Evropi i sugeriše da Vašington i Moskva treba da preduzmu mere kako bi sprečili incidente – preneo je Politiko, iz čijeg je teksta jasno da se pre svega misli na problem Kosova, koje je trenutno najrizičnija tačka u ovom delu Evrope i mesto gde se direktno konfrontiraju interesi Rusije i Amerike.

Kako se navodi, osoba koja je dostavila dokument Politiku dobila ga je od ruskih zvaničnika, a ovi su taj papir opisali kao ono što je Putin preneo Trampu u Helsinkiju. Bela kuća je odbila da komentariše.

Vladimir Putin i Donald Tramp

Foto: Reuters

Ono što je neupitno je da Vašington u poslednje vreme vidno menja retoriku u odnosu na kosovsko pitanje i prvi put pokazuje želju da uvaži bar delimično i interese i stavove Beograda, a ne sa o Prištine. Svakom ko je iole upućen u međunarodne odnose jasno je da to nije slučajno i da je teško poverovati da nema veze sa susretom Putina i Trampa.

– Naš problem je lažna politička elita u Srbiji, koja sve omalovažava i priča da mi nismo bitni i da ne možemo da budemo predmet razgovora Trampa i Putina – kaže politički analitičar Dragomir Anđelković i dodaje:

NATO PLANOVI ZA SRBIJU I SRPSKU: Gvozdenom zavesom odeliti SRPSKI NAROD od ruskog uticaja!

– Dok Zapad insistira na rešenju koje ništa ne daje Srbiji, on gura Srbiju u frustraciju, a neprijateljski nastrojena Srbija prema Zapadu nije dobro rešenje za Ameriku. S druge strane, Rusija će nas kao tradicionalni prijatelj podržati u svemu što je dobro za nas.

(Dnevne.rs/Izvor: Srpski telegraf)