“RAT” ZA KOSOVO VODI SE U NJUJORKU: London postavio težak ULTIMATUM SRBIJI

UN

Foto: AP

Neizvesna borba vodi se u Ujedinjeni nacijama za Kosovo, a London je pred Savet bezbednosti izneo težak ultimatum Srbiji.

Kao što je Espreso pisao, vodi se žestoka bitka u Savetu bezbednosti UN oko toga hoće li se sutra na sednici raspravljati o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Od 15 članica SB UN 10 je priznalo nezavisnost Kosova, a 5 nije. Za donošenje odluke o dnevnom redu potrebno je 9 glasova.

Kako saznajemo, Velika Britanija je iznela predlog da se pitanje Kosova zauvek skine sa dnevnog reda i Srbiju je saterala u ćošak.

OCA NEDAVNO SAHRANILI, MAJKA OSTALA BEZ POSLA: Dečaci se odrižu užine da bi BRATU (4) KUPILI MLEKO, sanjaju o toplom domu, najmlađi i o jednoj sasvim običnoj lopti!

SAD s druge strane traže da se o Kosovu raspravlja jednom godišnje, a Rusija da se umesto na svaka tri meseca kao što je to bio slučaj do sada o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini razgovara na SB UN na svaka četiri meseca.

Naša saznanja potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

– Još uvek je sve neizvesno. Mislim da bi bilo dobro da SB sutra raspravlja o Kosovu i zbog dijaloga Beograda i Priština koji je zbog anticivilizacijskih taksi zaustavljen – kaže Dačić.

DR. LAZAREV OTKRIVA: Dve grupe ljudi koji se razbolevaju – OPREZNO S VEZANOSTIMA (INFO)

Podsetimo na glasanje o dnevnom redu nema mogućnosti ulaganja veta.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)