RADNIK ‘LIDLA’ DOBIO OTKAZ: Stizao na posao najmanje sat pre početka smene da bi pripremio radnju, što se nije svidelo poslodavcu (INFO)

potpis

Foto montaza: Dnevne.rs /Izvor: pixabay

Radnik Lidla stizao je na posao najmanje sat pre početka smene da bi pripremio radnju, što se nije svidelo poslodavcu

FILIJALA Lidla u Barseloni otpustila je radnika sa 12 godina staža u firmi zato što je bio suviše vredan, prenosi španski El Pais.

[adsenseyu5]

Konkretno zato što je dolazio na posao ranije da pripremi prodavnicu za otvaranje.

Radnik se obratio sudu i traži da se vrati na posao.

(POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE) NEDELJNI HOROSKOP za period od 13. do 19. novembra 2017. godine (ASTROLOGIJA)

Vredni radnik Žan P. stizao je na posao najmanje sat pre početka smene i “počinjao da sprema prodavnicu za otvaranje”, prenosi španski El Pais. U odluci o otkazu navedeno je da je “veoma ozbiljno prekršio pravila o radu” jer je Žan, bez da se upisao da je došao na posao, “pravio porudžbine, menjao cene ili popunjavao palete proizvoda”.

[adsenseyu1]

Katalonska filijala nemačkog lanca supermarketa navela je kako se na snimicima kamera za nadzor iz aprila vidi marljivi radnik kako ulazi u prodavnicu u pet ujutru i provodi “između 49 i 87 minuta” radeći a da se nije upisao da je došao na posao.

SEVE SE UMORILA OD BRAČNOG ŽIVOTA? Celo veče je đuskala i pila, a ovaj muškarac je platio račun od 1.000 evra!

Tako je radnik prekršio stroga pravila trgovinskog lanca koja se odnose na plaćanje zaposlenima za svaki minut koji su radili i pravilno prijavljivanje sati provedenih na poslu, preneo je portal thelocal.es. Otpušteni radnik tužio je bivšeg poslodavca sudu s obrazloženjem da je nepravedno ostao bez posla i tražeći da ga vrate na posao.

[adsenseyu5]

Žan P. navodi da nije tražio da i drugi radnici dolaze ranije na posao, da mu nikada nije rečeno da treba da traži dozvolu da ranije dođe na posao i da je to radio zbog toga što je u prodavnici prethodno urađena reorganizacija i što je bilo potrebno dodatno vreme da se prodavnica spremi.

NEVEROVATNA REAKCIJA: DEČAK IZAŠAO IZ ŠKOLSKOG AUTOBUSA I POJURIO PRAVO POD KAMION (VIDEO)

(Dnevne.rs /Izvor: B92.net)

[adsenseyu4]