Putinova lepeza smrtonosnih oružja kojima uništavaju teroriste je fascinantna (VIDEO)

oruzje

Foto: screnshot/YouTube

Rusi bacaju bombe koje svi vidimo kao bombe, ali tek sad su stručnjaci saznali šta izlazi iz njih i bićete šokirani šta je u pitanju!

Pojavili su se navodi da ruske snage koriste smrtononosi beli fosfor u svojim vazdušnim napadima u Siriji, piše danas britanski tabloid „Miror“.

Na Tviteru su se pojavile fotografije koje navodno prikazuju kako se ovo sporno zapaljivo oružje, koje može da ubije trovanjem ili spaljivanjem, koristi u vidu „vatrene kiše“ iznad Rake, uporišta Islamske države, gde živi i brojno civilno stanovništvo.

[adsenseyu5]

Fotografije je postavila korisnica te društvene mreže pod nalogom Moonor27, na čijem profilu piše da je muslimanka iz Iraka čije je ime Sara i da pomaže nevinim žrtvama.

Verodostojnost fotografija za sada nije potvrđena, navodi „Miror“.

Ženevska konvencija definiše „zapaljivo oružje“ kao „pre svega dizajnirano da zapali objekte ili da prouzrokuje opekotine kod osoba usled vatrenog ili toplotnog dejstva ili kombinacije dejstava, proizvedenih hemijskom reakcijom supstance koja se baca na metu“.

Međunarodno pravo zabranjuje upotrebu belog fosfora u zonama sa „koncentracijom civila“, navodi britanski tabloid.

U medicinskom smislu, beli fosfor može da dopre do mekog tkiva u ljudskom telu kada se udahne ili proguta, dok duboko apsorbovanje te hemikalije može da prouzrokuje oštećenje srca, jetre i bubrega, a u nekim slučajevima i smrt.

[adsenseyu1]

(BKTVNews)