PUTINOV LIČNI PRIJATELJ: Vladimir Potanjin preuzima srpskog giganta! (INFO)

vladimir

Foto: Tanjug/AP

Ponuda konzorcijuma u kojoj je firma „Petrovaks“ Vladimira Potanjina, ruskog milijardera i ličnog prijatelja predsednika Vladimira Putina, jedina je od tri pristigle, koja ispunjava uslove za početak pregovora o strateškom partnerstvu sa „Galenikom“.

To je utvrdila Komisija ministarstva privrede, koja je danas zvanično saopštila da je samo britansko-ruski konzorcijum „Frontier-Petrovaks“ poslao kvalifikovanu ponudu i da će Vladi Srbije predložiti da otpočne pregovore sa njima.

Da li je sedam miliona evra koliko su ponudili za 25 odsto kapitala i zadržavanje minimalno 700 radnika dobar osnov da Vlada Srbije prihvati preporuku Komisije i krene u pregovore sa ovim konzorcijumom, znaće se narednih dana.

[adsenseyu4]

Ukoliko u Nemanjinoj 11 daju „zeleno svetlo“, počeće pregovori o detaljima partnerstva, koji bi trebalo da traju 90 dana.

„Frontier-Petrovaks“ se obavezao da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u subjektu privatizacije sa strateškim partnerom, kaže se u saopštenju Komisije.

Ono što hrabri radnike „Galenike“ je da Britanci i Rusi zaista žele da proizvode lekove i ulažu u nove tehnologije.

Kako „Novosti“ saznaju, spremni su da ulože više desetina miliona u razvoj zemunske fabrike

DUGOVI 200 MILIONA EVRA

Nekada najveća fabrika lekova u bivšoj Jugoslaviji, koja je pokrivala 65 odsto tržišta SFRJ, danas ima tržišni udeo od 10 procenata u Srbiji.

Opterećena je sa 200 miliona evra dugova, od čega državnim preduzećima 130 miliona, a još 70 miliona bankama.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Večernje novosti)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]